Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft werkt met WhatsApp aan UWP-versie van chatdienst’

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2018, 9:35 CategorieApplicaties

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Microsoft momenteel samen met WhatsApp aan een UWP-versie van de populaire chatdienst. De applicatie zou Windows 10-aspecten gaan ondersteunen als Windows Ink en het Fluent Design, zoals we dat tegenkomen in andere Windows 10-apps.

WhatsApp als Universal Windows Platform-app – gerucht

Er zijn afbeeldingen opgedoken die een Univeral Windows Platform-versie van de populaire berichtendienst WhatsApp laten zien. Volgens de geruchtenmolen werkt het bedrijf uit Redmond achter de schermen samen met het Facebook-dochterbedrijf aan deze versie van de applicatie. De app in kwestie zou ook verschillende Windows 10-onderdelen gaan ondersteunen, zoals Windows Ink en het Fluent Design. Het project zou als een “succesvol resultaat” hebben behaald en in de smaak zijn gevallen bij het team achter de chatdienst.

Hoewel de app dus ‘universeel’ moet zijn, wordt toch gedacht dat het zal gaan om een aangepaste versie van WhatsApp Web of de desktop-versie, die dus niet zonder een werkende mobiele telefoon werkt. Verder moeten we altijd onthouden dat het project, hoe echt het nu ook lijkt, nog altijd geannuleerd kan worden zonder aankondiging of iets dergelijks. We moeten nu dus wachten op een officiële aankondiging van deze UWP-app. Die aankondiging kan mogelijk van Facebook komen, maar Microsoft lijkt ook een goede kandidaat.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.