Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia 5.1 Plus is de volgende smartphone met een notch

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2018, 15:58 CategorieAndroid

2018 is een goed jaar voor fans van Nokia. Het Finse HMD Global, dat de merknaam overnam van Microsoft, komt namelijk het hele jaar door met nieuwe toestellen. Vandaag kunnen we de Nokia 5.1 Plus aan dat illustere rijtje toevoegen, een nieuwe midrange smartphone met notch.

De Nokia 5.1 Plus

Op de Twitter-pagina van OnLeaks vinden we nieuwe renders van de smartphone. Die zijn naar verluidt gebaseerd op CAD-ontwerpen die gebruikt worden door de fabrieken waar HMD de Nokia 5.1 Plus laat samenstellen. Het midrange apparaat heeft ogenschijnlijk een metalen rand en een glazen achterkant.

Maar echt opvallend is de notch die bovenin het scherm te zien is. Het is pas de tweede keer dat HMD bovenin het scherm van een smartphone een notch plaatst; eerder deed het dat bij de Nokia X6, die enkel in China in de winkel ligt. Bovenin zien we verder een hoofdtelefooningang, een dubbele camera en een vingerafdrukscanner.

Daarmee gaat Nokia met een aantal trends mee, maar worden er een paar overgeslagen (waaronder dat achterwege laten van de hoofdtelefooningang). De specificaties van de nieuwe Nokia-telefoon zijn nog onbekend, maar we kunnen wel een redelijke gok wagen op basis van eerdere Nokia-telefoons.

De Nokia 5.1 Plus zal tussen de Nokia 5.1 en Nokia X6 invallen wat specificaties betreft. De ‘gewone’ 5.1 heeft een MT6755S-processor, twee tot drie gigabyte aan werkgeheugen en 16 tot 32 gigabyte aan opslagcapaciteit. Verder biedt de X6 een Snapdragon 636-processor, vier tot zes gigabyte aan werkgeheugen en een opslagruimte van 32 tot 64 gigabyte. Verder is er bij die laatste telefoon een dubbele camera met 16- en 5-megapixelsensor.

  • Delen:
Nokia 7 Plus
Android Oreo (8.x)
Nokia 8 Sirocco
Android Oreo (8.x)
Nokia 6 (2018)
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.