Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Offline gedeelde Google Play-apps krijgen updates en offline verificatie

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2018, 9:56 CategorieAndroid

Binnenkort voegt Google een laagje veiligheidsdata toe aan offline gedeelde apk-bestanden, waardoor ze toch updates kunnen krijgen. Ook kunnen ze offline worden geverifieerd, waardoor ze dus als het ware hetzelfde worden behandeld als apps die direct uit de downloadwinkel komen. Dit is goed nieuws voor iedereen.

Offline gedeelde Google Play-apps worden veiliger

Omdat het internet niet overal even goed is op onze planeet, delen sommige Android-gebruikers bepaalde apk-bestanden voor apps nog wel eens offline, dus onderling. Echter, deze apps hoeven niet altijd veilig te zijn en ontvangen sowieso geen updates vanuit Google Play. Daar komt binnenkort verandering in, aangezien Google extra veiligheidsdata gaat toevoegen aan apk-bestanden (de installatiebestanden voor Android-apps), waardoor ze toch offline geverifieerd en online updates kunnen krijgen vanuit de Android-downloadwinkel.

Op het moment dat iemand een offline gedeelde app heeft geïnstalleerd, wordt de informatie gesynchroniseerd met Google Play wanneer er weer internet beschikbaar is. Daardoor kunnen er toch updates ontvangen worden. Hierdoor wordt offline apps delen dus veiliger — mits die apps natuurlijk in de downloadwinkel staan. Bovendien krijgen ontwikkelaars zo meer mogelijkheden hun apps aan de man te krijgen, aangezien er nu dus markten aangeboord kunnen worden die niet zulk goed internet hebben als de mensen in het westen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.