Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Stembediening Amazon Alexa nu beschikbaar in de iOS-applicatie

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2018, 9:47 CategorieApplicaties

Amazon heeft het mogelijk gemaakt dat gebruikers voortaan stemassistent Amazon Alexa direct op hun iOS-apparaat kunnen gebruiken. Zo kun je vanaf je iOS-apparaat je smarthome-apparaten aansturen, informatie opvragen, vragen stellen en nog veel meer.

Amazon Alexa beschikbaar op iOS (in het Engels)

Amazon heeft een update uitgebracht voor de Amazon Alexa-app op iOS en lost daarmee een belofte in die het bedrijf eerder dit jaar had gemaakt. Destijds zei Amazon dat iOS-gebruikers de persoonlijke assistent ‘binnenkort’ kunnen gebruiken middels bediening van de stem, direct binnen de huidige app. Tot dit moment was dat alleen mogelijk op mobiele apparaten met Android aan boord. Met deze stap komt Amazon een stukje dichterbij het uiteindelijke doel: stemassistenten breed beschikbaar maken voor heel veel gebruikers.

Helaas is het echter wel zo dat je eerst de app moet openen voordat je kunt beginnen met praten, aangezien Apple het niet toelaat dat een andere assistent dan Siri als standaard wordt ingesteld. Dit valt echter geheel in de lijn der verwachtingen, maar het maakt zo’n assistent wel iets minder bruikbaar. Heb je de app open, dan kun je wel alles doen wat je zou willen doen: smarthome-apparaten aansturen, het weer opvragen, muziek bedienen en nog veel meer. Je kunt de Amazon Alexa-app nu gratis downloaden en in het Engels gebruiken.

  • Amazon Alexa
  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.