Twitter ondersteunt usb keys voor tweestapsverificatie

27 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
Twitter

Twitter heeft laten weten dat gebruikers voortaan een usb key kunnen gebruiken wanneer ze tweestapsverificatie gebruiken. Daarmee ben je niet meer afhankelijk van codegenerators of sms-berichten en kan je verificatiecode ook niet zomaar worden onderschept.

Twitter en usb keys voor tweestapsverificatie

Het sociale netwerk Twitter heeft laten weten dat gebruikers voortaan ook een usb-beveiligingssleutel, zoals Yubikey, kunnen gebruiken wanneer ze tweestapsverificatie hebben ingesteld voor hun account. Dit is een nieuw onderdeel voor de tweestapsverificatiemoethode op het sociale medium, dat eerder al naar buiten bracht dat het authentificatie-apps apps als Google Authenticator en Duo Mobile ondersteunt. Inloggen met een usb key is wederom een stap veiliger, omdat de code niet gemakkelijk onderschept kan worden.

Wanneer je een code naar je laat sturen via sms, dan kan een derde persoon alsnog die code onderscheppen en gebruiken voordat jij dat doet. Wanneer je gebruik wil maken van deze extra veilige optie, dan kun je hier klikken om te zien hoe je je account daarmee instelt. Zo moet je onder meer je e-mailadres en je telefoonnummer verifiëren aan het sociale medium. In het verleden hebben ook andere grote internetbedrijven deze vorm van beveiliging ingesteld. Zo gingen Facebook, Dropbox en Google Twitter al vooraf.

Reacties (0)