Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vier Nokia-smartphones krijgen optie voor gezichtsontgrendeling

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2018, 12:23 CategorieAndroid

Nokia heeft via Twitter bevestigd dat vier toestellen in de toekomst de optie krijgen voor gezichtsontgrendeling, ook wel bekend als Face Unlock. Wanneer de update precies arriveert, is nog niet bekend. Maar het moet binnen nu en enkele maanden gaan gebeuren.

Nokia-toestellen krijgen Face Unlock

Het Twitter-account van Nokia ging op een vraag van een gebruiker die vroeg naar Face Unlock (gezichtsontgrendeling) op de Nokia 8 Sirocco. In de tweet met het antwoord op die vraag bevestigt het bedrijf dat de Nokia 8 inderdaad wordt voorzien van die functie, maar wanneer precies kon nog niet worden verteld. Het moet binnen nu en enkele maanden gebeuren. Naast de Nokia 8 Sirocco, mogen ook de Nokia 7 Plus, Nokia 6 (2018) en de oude Nokia 8 rekenen op dezelfde functionaliteit, aldus het Twitter-profiel.

Sommige Nokia-toestellen bieden al een soortgelijke functie aan. Maar nadat een gezicht is herkend, moeten gebruikers nog wel even omhoog vegen om het toestel te kunnen gebruiken. Daarnaast ondersteunt de Nokia 6X al China al gezichtsontgrendeling, waardoor deze functie dus niet lang op zich hoeft te laten wachten — het grondwerk is al gelegd. Reken echter niet op een ontzettend goed beveiligde functie, aangezien deze ontgrendeling alleen gebruikmaakt van de frontcamera en niet van speciaal ontwikkelde sensoren.

  • Delen:
Nokia 7 Plus
Android Oreo (8.x)
Nokia 8 Sirocco
Android Oreo (8.x)
Nokia 6 (2018)
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.