Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vivo Nex heeft voorkantvullend scherm zonder beruchte inkeping

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2018, 9:50 CategorieAndroid

Vivo heeft zijn nieuwste vlaggenschip voor de Chinese markt gepresenteerd: de Vivo Nex. Dit toestel heeft een voorkantvullend scherm zonder die beruchte inkeping. Daarnaast is de smartphone gebaseerd op de Vivo Apex die tijdens MWC 2018 is laten zien.

Dit is de Vivo Nex

In februari werd de Vivo Apex gepresenteerd, tijdens MWC 2018. Op basis van dat toestel, met een voorkantvullend scherm zonder inkeping aan de bovenkant, presenteert Vivo nu de Vivo Nex. Dit toestel beschikt over nagenoeg hetzelfde scherm. De camera zit niet aan de voorkant, maar in de bovenkant en kan omhoog komen wanneer je een foto wil maken. De enige zichtbare rand op dit toestel is de kin aan de onderkant. Voor de rest heeft de Nex een screen-to-body-ratio van meer dan 91 procent. Dat is een mooie prestatie.

Er zit ook een speakertje aan de bovenkant voor het bellen. In plaats daarvan wordt het geluid door het scherm geduwd. Verder is er een ingebouwde vingerafdrukscanner, die een klein oppervlakte behelst. Qua specs moet je denken aan high-end: Snapdragon 845, 8 GB aan werkgeheugen, 256 GB aan interne opslagruimte, accu van 4.000 mAh en een 6,59″-scherm (oled, resolutie van 1080p+). Ook zal er een ietwat goedkoper model op de markt worden gebracht, met een Snapdragon 710, 6 GB ram en 128 GB aan opslagruimte.

Op de achterkant zit een dubbel camera systeem (een combinatie van een twaalf en vijf megapixel-camera, die respectievelijk een diafragma van f/1.8 en f/2.4 hebben). De pop-up selfiecamera beschikt over acht megapixel en een diafragma van f/2.0. Daarnaast is er een koptelefoonaansluiting aanwezig. Het toestel komt vooralsnog alleen naar China en zal daar 4,998 yuan kosten (omgerekend 664 euro). Of de smartphone uiteindelijk ook naar andere landen zal komen, is op moment van schrijven helaas nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.