Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Redmi 6 Pro eerste Redmi-toestel met een scherminkeping

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2018, 10:46 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft officieel de Xiaomi Redmi 6 Pro aangekondigd. Dit toestel heeft een schermverhouding van 19:9 en heeft aan de bovenkant van het scherm een inkeping zitten. Dit is daarmee de eerste Redmi die over zo’n beruchte notch beschikt.

Dit is de Xiaomi Redmi 6 Pro met de notch

De Xiaomi Redmi 6 Pro is officieel aangekondigd. Het apparaat beschikt over een scherminkeping, wat een primeur is voor de Redmi-serie van de Chinese fabrikant. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 625-processor. Het scherm is 5,84-inch groot en heeft een resolutie van 2.280 bij 1.080 pixels. Het toestel is straks in drie verschillende configuraties beschikbaar, namelijk 3 GB + 32 GB, 4 GB + 32 GB en 4 GB + 64 GB. Op de achterkant zit een dubbel camerasysteem met sensoren van twaalf en vijf megapixel.

De frontcamera beschikt over vijf megapixel, en heeft een hdr- en portretmodus (die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie). Het toestel draait op Android, met daaroverheen MIUI 9. Verder is er een accu aanwezig met een vermogen van 4.000 mAh en zit er op de achterkant nog een vingerafdrukscanner. Ook is er dual-simondersteuning, gezichtsontgrendeling en een eigen virtuele assistent. Prijzen gaan van 131 euro voor het goedkoopste model, tot 171 euro voor het duurste model. Over een Europese release is nog niets bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.