Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo volg je het WK voetbal ook onderweg met je smartphone of tablet

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2018, 10:54 CategorieTablet Tips

Als fervente voetbalfan wil je geen moment van het WK missen. Thuis volg je het natuurlijk op je grote tv, maar wat als dat geen optie is? We kijken naar de beste manieren om het WK voetbal ook onderweg te volgen, met je smartphone of tablet.

Volg het WK voetbal ook onderweg

Het wereldkampioenschap voetbal in Rusland begint op donderdag 14 juni in het Loeznjiki stadion in Moskou. Het gastland Rusland begint dan met de eerste wedstrijd tegen Saudi-Arabië. Ruim een maand later, op 15 juli, zal de finale plaatsvinden in hetzelfde stadion. Het wereldkampioenschap voetbal staat dus ruim een maand garant voor spektakel waar mensen graag voor thuis willen blijven. Toch, met de vakantieperiode in zicht, zullen veel mensen onderweg zijn. Wellicht moet je deze periode gewoon werken. Met drie tot vier wedstrijden per dag is het onmogelijk om altijd maar voor de buis te kunnen zitten. Hoe kun je nu op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken omtrent het wereldkampioenschap voetbal?

De Belgen starten de eerste wedstrijd op 18 juni tegen Panama in Groep G. Het strijdtoneel vindt plaats in de Russische speelstad Sotsji om 17.00 uur. Op 23 juni speelt België tegen Tunesië in Moskou om 14.00 uur, terwijl de laatste poulewedstrijd tegen Engeland wordt gespeeld in Kalinigrad om 20.00 uur. Groep G is zeker niet de zwaarste poule, waardoor België een goede kans maakt om een ronde verder te komen.

Tot groot leedvermaak van de zuiderburen heeft de Nederlandse ploeg zich tijdens de kwalificatieperiode niet geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal, net als twee jaar geleden voor het EK. Hopelijk zien we Oranje over twee jaar de strijd aangaan met de Rode Duivels op het Europees kampioenschap in 2020. Ook landen als Italië, Wales, de Verenigde Staten en Chili hebben zich niet gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap in Rusland. Grote landen als Duitsland, Spanje, Brazilië, Argentinië, Frankrijk en Europees kampioen Portugal zijn de grote favorieten, maar wellicht kunnen de Rode Duivels voor een verrassing zorgen en de titel mee naar huis nemen. Wil je alle wedstrijden volgen, dan mag je eigenlijk wel een ruime maand verlof nemen. Voor de meeste mensen is dit echter niet mogelijk. Daarom gaan we kijken naar de beste mogelijkheden om het WK onderweg te volgen, zodat je op je werk, op vakantie, in de auto of in het openbaar vervoer altijd op de hoogte blijft van de uitslagen.

Blijf op de hoogte van alle doelpunten met apps

Een makkelijke manier om direct op de hoogte te blijven van de laatste doelpunten en uitslagen is door middel van de smartphone en tablet. Er zijn diverse apps beschikbaar die direct een notificatie sturen wanneer er een belangrijke gebeurtenis als een doelpunt heeft plaatsgevonden. Een must is de officiële FIFA-app. Deze is gratis te downloaden in de Play Store van Google en de App Store van Apple onder de naam ‘FIFA Official App’. Al wekenlang wordt er in de officiële FIFA-app afgeteld naar de start van het wereldkampioenschap voetbal met achtergronden over de landenteams, historische feitjes, nieuws, foto’s en video’s. De app biedt zo ongelooflijk veel informatie, dat je uren zoet kunt zijn om je voor te bereiden op het aanstaande wereldkampioenschap voetbal.

  • FIFA Official App

Alle informatie die je nodig hebt over het speelschema, de steden, de stadions en alle nationale ploegen zijn in de app te vinden. Is het niet mogelijk om een wedstrijd live te kijken op de televisie? Je kunt in de app aangeven voor welke wedstrijden je notificaties wilt ontvangen. Je kunt hierbij kiezen uit een notificatie bij de aftrap, wanneer er een doelpunt is gevallen of wanneer de wedstrijd is afgelopen met de bijbehorende einduitslag. Alhoewel je de wedstrijden dan niet live kunt kijken, blijf je wel op de hoogte van de belangrijkste momenten terwijl je onderweg bent.

Een alternatief voor de FIFA Official App is de WK App 2018 van TorAlarm GmbH voor Android. Op iOS is de app van TorAlarm GmbH onder de naam Football 2018 App te vinden. Deze overzichtelijke app stuurt standaard notificaties van alle wedstrijden, zodat je dit niet per wedstrijd hoeft aan te vinken. Daarnaast kun je diverse statistieken per wedstrijd inzien als balbezit, doelpogingen, corners en meer. Ook vind je direct een lijstje met topscoorders van het toernooi. Waar je je ook bevindt, dankzij deze apps blijf je altijd en overal op de hoogte van de uitslagen.

  • WK App 2018

Blijf op de hoogte met Twitter

Alhoewel Twitter tegenwoordig minder gebruikers heeft dan enkele jaren geleden, blijft het platform een uitstekende manier om op de hoogte te blijven van de tussenstand. Via het zoekvenster kun je zoeken naar wedstrijden via hashtags. Hierbij pak je de eerste drie letters van de ‘thuisspelende’ ploeg en de eerste drie letters van de ‘bezoekende’ ploeg. De hashtag voor de wedstrijd België – Panama op 18 juni wordt dan #belpan. Via Twitter kun je op deze manier bij iedere wedstrijd op de hoogte blijven en het WK voetbal volgen wanneer je onderweg bent.

WK-wedstrijden onderweg kijken

Ben je niet thuis, maar heb je wel de mogelijkheid om op je werk, op vakantie of in het openbaar vervoer de wedstrijden live te kijken? De uitzendrechten van het wereldkampioenschap voetbal ligt in Nederland bij de NOS, terwijl in België de VRT (Sporza) de uitzendrechten heeft verworven. De wedstrijden worden niet alleen op de televisie uitgezonden, maar ook via het internet. Beide publieke omroepen bieden de kijkers de mogelijkheid om via de eigen websites naar de wedstrijden te kijken, zodat je met je computer, tablet of smartphone direct de tv-uitzending kan bekijken. Liever de app gebruiken van Sporza of de NOS? Ook via de mobiele applicatie kun je de wedstrijden bekijken, alhoewel bij Sporza niet alle WK-wedstrijden via de app worden uitgezonden.

  • NOS
  • Sporza voetbal

Europese Unie schaft geoblocking af

Ondanks dat geoblocking sinds 1 mei in de Europese Unie verboden is, geldt dit bijvoorbeeld niet voor het WK voetbal. De uitzendrechten zijn per land verkocht, wat betekent dat Sporza enkel in België mag uitzenden, net zoals de NOS alleen in Nederland de live-uitzendingen mag vertonen. Dit betekent dat je op vakantie in het buitenland niet naar de WK-wedstrijden kunt kijken van de publieke omroepen. Via een VPN-verbinding is dit natuurlijk altijd op te lossen, maar het kan makkelijker. De nieuwe Europese wetgeving schrijft voor dat online diensten van afgesloten abonnementen in alle landen van de Europese Unie beschikbaar moeten zijn. De regels gelden niet alleen voor Netflix, maar ook voor de online diensten van tv-aanbieders, zoals Telenet, Ziggo of bijvoorbeeld KPN. Via het online platform of de app van deze aanbieders kun je gewoon de WK-uitzendingen van de televisie bekijken.

Let overigens wel op je dataverbruik als je onderweg in de trein of bus zit of op je vakantieadres naar de wedstrijden zit te kijken. Een livestream kan ervoor zorgen dat je snel door je datalimiet heen bent en kan, met name in het buitenland, al snel voor hoge kosten zorgen. Kijk de wedstrijden daarom per voorkeur op een wifi-verbinding.

Direct de tussenstand op de smartwatch ontvangen

Heb je een smartwatch in je bezit of zit je er aan te denken om er één te kopen? Tijdens het wereldkampioenschap voetbal kun je een smartwatch goed gebruiken. Zorg voor een goede verbinding met je smartphone en een app met de live scores, zoals de hierboven beschreven apps.

De notificaties met de tussenstand kun je dan direct door laten sturen naar de smartwatch. Zit je net in een vergadering terwijl er op dat moment een leuke voetbalwedstrijd bezig is? Of bevind je je in een situatie waarin het niet mogelijk is om de smartphone er even bij te pakken? Via jouw smartwatch blijf je direct op de hoogte van de tussenstand. Notificaties kunnen direct gepusht worden naar een Android Wear-smartwatch of Apple Watch. Wanneer een smartwatch ondersteuning biedt voor notificaties, dan is het ook mogelijk om de live scores te ontvangen.

De bovenstaande methodes zorgen ervoor dat jij het WK voetbal ook onderweg kunt volgen. Zo hoef je niets te missen van het spektakel en kun je de gehele maand genieten van de mooiste wedstrijden.

  • Delen:

Reacties

  1. carel
    13 juni, 2018 om 17:43

    IK ZOEK EEN PROGRAMMA VAN DE WK DE WEDSTRIJDEN AANVANG OP TV IK ZIE HET NIET

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.