Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adobe werkt mogelijk aan volledige Photoshop-versie voor iPad

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2018, 15:19 CategorieApplicaties

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Adobe achter de schermen aan een volledige versie van Photoshop voor de iPad. De verwachting is dat de aankondiging in oktober plaatsvindt, terwijl de applicatie zelf pas ergens in 2019 zal worden gelanceerd.

Photoshop voor de iPad

Met de release van de iPad Pro en alle vernieuwingen die Apple heeft doorgevoerd aan iOS 11 (en natuurlijk iOS 12) lijkt de tablet van Apple steeds meer op een pc dan op een tablet. Echter, veel apps gooien nog roet in het eten wat dat idee betreft en één van die apps is Photoshop van Adobe. Bloomberg schrijft vrijdag echter dat hier nog wel eens verandering in kan komen en dat Adobe dus achter de schermen werkt aan een volledige versie van het populaire programma voor Apples iPad. Deze informatie is helaas nog niet bevestigd.

De verwachting is wel dat het programma in oktober wordt aangekondigd en in 2019 wordt gelanceerd. Momenteel zijn er al veel apps van Adobe verkrijgbaar op iOS (en Android), maar geen van deze apps zijn net zo uitgebreid als de Windows-versie. Door de focus op mobiele apparaten, zijn deze apps vaak versimpeld of simpelweg minder krachtig. Door Photoshop voor de iPad te introduceren zorgt het bedrijf niet alleen voor een beter imago voor de iPad Pro, ook komen zo veel meer mensen in aanraking met het krachtige programma.

  • Delen:
Apple iPad 9,7-inch (2018)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.