Alcatel komt met Alcatel 5V met 6.2″-scherm

16 juli 2018 1 Minuut 0 Reacties
Alcatel 5V

Alcatel heeft de Alcatel 5V aangekondigd. Het nieuwe toestel uit het middensegment heeft een groot scherm van 6.2-inch en moet later deze maand beschikbaar komen. De betaalbare smartphone draait op Android 8.1 Oreo.

Tijdens de Mobile World Congress eind februari heeft Alcatel diverse goedkope smartphones gepresenteerd. De Alcatel 5 was hiervan het topmodel met een octa-core processor, 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen. Vandaag heeft het bedrijf bekendgemaakt dat de Alcatel 5V eraan zit te komen.

De Alcatel 5V heeft een display van 6.2-inch met een notch aan de bovenkant van het scherm. Het scherm geeft een resolutie van 1.500 bij 720 pixels met een screen-to-body-ratio van 88%. Het toestel zal draaien op een MediaTek Helio P22 MT6762-processor met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen. Het opslaggeheugen is uitbreidbaar met een micro-sd-kaart tot 128 GB. De Alcatel 5V is voorzien van een dubbele camera van twaalf en twee megapixel aan de achterzijde en een acht megapixel camera aan de voorzijde. De camera’s maken onder andere hdr, bokeh en diverse andere effecten mogelijk. De batterij heeft een capaciteit van 4.000 mAh.

Alcatel 5V draait op Android 8.1 Oreo

Het toestel wordt bij lancering direct geleverd met Android Oreo 8.1 en biedt ondersteuning voor Google Lens. Face Unlock is aanwezig in de vorm van Face Key, net als een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting. Voor de prijs lijkt dit een zeer degelijk toestel te worden. Alhoewel de exacte markten nog niet bekend zijn krijgt de Alcatel 5V een adviesprijs van 199,99 dollar en zou het later deze maand nog gelanceerd moeten worden. Je kunt straks kiezen uit twee kleuren, namelijk Spectrum Blue en Spectrum Black.

Reacties (0)