Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android distributiecijfers voor juli: Oreo begint flink te groeien

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2018, 23:56 CategorieAndroid

Normaal gesproken brengt Google elke maand de distributiecijfers voor Android naar buiten, maar vorige maand bleef het stil. Vandaag zijn echter wel de distributiecijfers van juli naar buiten gebracht. Het valt op dat Android Oreo nu echt begint te groeien.

De cijfers van juli zijn gedurende een periode van 7 dagen bijgehouden tot 23 juli 2018. De cijfers laten zien welke versie van Android het meest gebruikt werd. Aangezien er geen cijfers van juni bekend zijn, gaan we de cijfers vergelijken met de distributiecijfers van de maand mei.

Oreo begint flink te groeien

Begin mei had Android Oreo (8.0 en 8.1) nog een marktaandeel van 5.7%. In juli is het aandeel gegroeid naar 12.1%, wat een behoorlijke groei genoemd mag worden. Niet gek ook natuurlijk. De afgelopen maanden zijn er veel nieuwe smartphones verschenen met Android Oreo en veel oudere toestellen hebben een update naar de nieuwste versie gekregen. Het aandeel lijkt misschien nog vrij klein als we kijken hoe lang de nieuwste versie van Android inmiddels op de markt is. Toch doet het niet onder voor eerdere versies van Android en doet Android Oreo het zelfs ietsje beter na tien maanden ten opzichte van Android Nougat (12,1% tegenover 11,5% voor Android Nougat na tien maanden).

Android Nougat (7.0 en 7.1) laat voor het eerst een kleine daling zien. De cijfers gecombineerd kwam op een aandeel van 31.1% in mei. In juli is het aandeel 30,8%. Android 6.0 Marshmallow is met 2% gedaald ten opzichte van mei, terwijl Android Lollipop nu op 20,4% staat ten opzichte van 22,4% in mei.

  • Delen:
Nokia 6 (2018)
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.