Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-gebruikers kunnen nu de donkere modus in YouTube gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2018, 10:39 CategorieAndroid

In maart van dit jaar liet het team achter de YouTube-applicatie al weten dat iOS-gebruikers toegang hebben gekregen tot de donkere modus van de app. Vandaag is bekendgemaakt dat de donkere modus van YouTube nu ook wordt uitgerold voor Android-gebruikers.

Een donker thema voor YouTube. Wat heb je eraan? Een donkere modus, oftewel een donker thema, past het design van de apps aan. Veel apps hebben een witte achtergrond, maar een donkere achtergrond is veel rustiger voor de ogen. Met name in de avond kunnen mensen last van de ogen krijgen van de overdaad aan wit. Google kon dus niet achterblijven en introduceerde ook een ‘Dark Mode’ voor YouTube.

Zelf wisselen tussen thema’s

Volgens YouTube was een donkere modus één van de meest gevraagde nieuwe functies vanuit de community. Vanaf maart kon je deze dus al instellen op de iPhone en de iPad, maar Android-gebruikers kunnen er nu ook voor kiezen. Gebruikers kunnen zelf kiezen of ze het traditionele uiterlijk willen gebruiken of het donkere thema in willen stellen. Dit kun je instellen door op je profiel te klikken (rechtsboven), vervolgens op instellingen en dan algemeen. De functie wordt vanaf nu uitgerold, dus het zou kunnen dat je nog even moet wachten voordat de optie op jouw scherm beschikbaar is.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.