Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android Pistachio wordt de officiële naam voor Android P’

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2018, 9:20 CategorieAndroid

Google werkt momenteel hard aan een nieuwe versie van Android, genaamd Android P. Waar die P voor staat? Mogelijk Android Pistachio. Tenminste, dat is de naam die een vertegenwoordiger van Huawei heeft laten vallen toen er over Android P gesproken werd. Is dit de naam van Android P?

Android P is Android Pistachio – gerucht

Google bewaart het onthullen van de naam van het nieuwe Android vaak voor een specifiek moment, maar het kan zijn dat een vertegenwoordiger van Huawei momenteel al zijn mond voorbij gesproken heeft. Momenteel noemen we de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem nog Android P, maar binnenkort kan dat nog wel eens Android Pistachio worden. De verwachting is dat Google de naam zelf in augustus naar buiten brengt — dan kunnen we ook pas controleren of de naam inderdaad klopt of niet.

De vertegenwoordiger van Huawei liet de naam Android Pistachio vallen in een gesprek met een klant, schrijft Tabletowo. De klant vroeg naar Android P-updates voor de Huawei P9 Lite, waarop de medewerker het volgende zei:

Unfortunately, Google does not reveal it – usually older phones receive a new system when the latest Android Pistachio is released. Such dates are the secret of Google.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de naam Pistachio voorbijkomt voor het nieuwe Android. In februari liet Bloomberg al weten dat de naam Pistachio Ice Cream zou moeten zijn, maar dit kan ook de interne naam voor het OS zijn. Het is dus nog even afwachten of de naam klopt; over een maand weten we hopelijk meer.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.