Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome OS krijgt binnenkort eigen Continuity/Timeline-functie

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2018, 18:42 CategorieChrome OS

Google schijnt te werken aan een eigen variant op de Continuity-functie van Apple en de Timeline-functie van Microsoft, zij het in een iets andere vorm. Deze functies maken het mogelijk om van respectievelijk de Mac en Windows verder te werken op de mobiele apparaten en vice versa. Het synchroniseert taken, waardoor je op het ene apparaat direct verder kunt op de andere. Naar het lijkt krijgt ook Chrome OS binnenkort een dergelijke functie.

Android naar Chromebook en andersom

De functie werd opgepikt door XDA-Developers en zou al snel binnen Chrome OS moeten verschijnen. Google wil het gemakkelijker maken voor gebruikers om op verschillende apparaten direct verder te kunnen werken. De functie wordt als volgt door Google omschreven:

… to allow users to seamlessy continue reading a web page when they switch from phones or tablets to Chromebook.

Alhoewel meer informatie nog ontbreekt, lijkt het erop dat gebruikers straks verder kunnen werken op mobiele apparaten met Android vanaf Chromebooks en andersom. Hierbij moet gezegd worden dat er een limiet van twee uur is. Na deze twee uur vervalt de synchronisatie en kun je dus niet verder met het geopende tabblad. Wanneer deze functie gaat verschijnen en welke mogelijkheden dit eventueel nog meer zich mee gaat brengen is op dit moment nog niet bekend.

 

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.