Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Corning komt binnenkort met Gorilla Glass 6

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2018, 10:40 CategorieHardware

Corning heeft een nieuwe versie aangekondigd van Gorilla Glass. Het geharde glas wordt door Corning gemaakt van een compleet nieuw materiaal en moet nog beter in staat zijn om smartphones te helpen om meerdere stoten en vallen te overleven.

Volgens Corning wordt de duurzaamheid van smartphones nog hoger met Gorilla Glass 6. In eigen tests heeft het geharde glas vijftien vallen gemaakt van één meter voordat het kapot ging. Dit in tegenstelling tot versie vijf, dat blijkbaar na zeven of acht keer vallen het niet meer overleefde. Met een beetje geluk blijft je nieuwe smartphone met Gorilla Glass 6 straks langer heel wanneer je deze per ongeluk laat vallen.

Nieuwe chemische compositie houdt smartphone langer heel

Corning heeft het nieuwe glas gemaakt van een nieuwe chemische compositie, dat compleet anders is dan de vijfde versie. De nieuwe compositie maakt het mogelijk om nog meer compressie toe te passen, waardoor het geheel steviger kan worden gemaakt.

Het bedrijf komt daarnaast met een leuk feitje. Uit eigen onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld zeven keer per jaar hun smartphone laten vallen, meestal van ongeveer een meter hoogte. Jouw smartphone zou dan straks in theorie in ieder geval twee jaar lang zonder barsten mee moeten kunnen.

Corning heeft de afgelopen jaren ruim zes miljard apparaten van 45 verschillende fabrikanten van het geharde glas mogen voorzien. In de komende maanden zou Gorilla Glass 6 beschikbaar moeten zijn en kan het in nieuwe smartphones geïmplementeerd worden.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.