Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook en Instagram testen een niet storen-functie

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2018, 9:47 CategorieApplicaties

Binnen de apps van Facebook en Instagram testen de bedrijven nu een functie waarmee je zelf instelt wanneer je notificaties ontvangt of niet. De functie wordt de niet storen-functie genoemd. Je zou dus een periode kunnen instellen dat je helemaal geen notificaties meer ontvangt.

Niet storen-functie voor Facebook en Instagram

Zowel Facebook als Instagram testen momenteel een niet storen-functie, schrijft Techcruch. Dat betekent dat je straks mogelijk zelf kunt bepalen wanneer je wel of geen notificaties ontvangen van deze applicaties. Je kunt dan een periode instellen die automatisch de notificaties weer inschakelt zodra die is afgelopen of je kunt de periode handmatig in- en uitschakelen. Dat de bedrijven hiermee komen is op zich niet verrassend, aangezien zowel Apple als Google tegenwoordig inzetten op wat de bedrijven ‘digitale gezondheid’ noemen.

Met digitale gezondheid wordt bedoeld dat je bewust moet worden van de tijd die je besteed op je mobiele apparaten. Door inzicht te krijgen in je gewoonten kun je er wat aan doen en kun je bijvoorbeeld minder tijd op je smartphone doorbrengen. Door notificaties uit te schakelen van doorgaans drukke apps, kun je ook een handje worden geholpen in dat proces. In dat kader heeft Instagram ook een andere functie voor iedereen beschikbaar gemaakt. Wanneer je bij bent met alle foto’s binnen je feed, dan krijg je dat te zien op je beeldscherm.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.