Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook’s Watch Party wordt wereldwijd uitgerold

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2018, 14:01 CategorieApplicaties

In januari werd bekend dat Facebook een nieuwe functie aan het testen was. De functie heeft de naam Watch Party en maakt het mogelijk om samen met je vrienden naar video’s op het netwerk te kijken. Daarnaast kan jouw vriendengroep in de Watch Party reacties plaatsen. De functie wordt nu wereldwijd uitgerold onder groepen.

Je kunt met Watch Party zowel vooraf opgenomen video’s in de rij plaatsen, als ook live video’s. Facebook wil met de nieuwe functie het kijken van video’s een sociale aangelegenheid maken, om mensen dichter bij elkaar te brengen. Let op dat de video’s wel op Facebook moeten staan. Je kunt dus geen video’s van YouTube of andere videoplatformen samen gaan bekijken.

Watch Party eerst alleen beschikbaar voor groepen

Watch Party is dus beschikbaar voor groepen, waarbij de moderator een video kan plaatsen. Eenmaal geplaatst kunnen mensen in de groep samen naar een video kijken. Gebruikers die lid van de groep zijn krijgen een notificatie, zodat je direct mee kunt kijken. Ook zie je welke video’s in de wachtrij staan, klaar om afgespeeld te worden. De functie werkt niet alleen op de website van Facebook, maar ook in de apps op iOS en Android. Of de functies ook buiten groepen worden uitgerold, bijvoorbeeld direct onder je vrienden, is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.