Fietsslot van KPN blokkeert telefoongebruik tijdens fietstocht

16 juli 2018 1 Minuut 0 Reacties
KPN Safe Lock

Het gebruik van de smartphone zorgt voor veel ongelukken onder met name jonge fietsers. De KPN Safe Lock is een slim fietsslot dat het mobiele netwerk blokkeert wanneer deze van het slot wordt gehaald.

KPN werkt samen met Veilig Verkeer Nederland aan een fietsslot dat telefoonverkeer zal blokkeren wanneer de fiets van het slot wordt gehaald. Het fietsslot heeft de naam KPN Safe Lock.

Het slimme fietsslot staat in verbinding met de smartphone. Zodra de fiets van het slot wordt gehaald wordt er een signaal naar het mobiele netwerk van KPN gestuurd, waarmee het tijdelijk het bel- en internetverkeer zal blokkeren. Hulpdiensten kunnen in geval van nood echter nog steeds gebeld worden.

KPN Safe Lock blokkeert bel- en internetverkeer

Fietsongelukken gebeuren steeds vaker door onoplettende fietsers, die een smartphone in handen hebben tijdens het fietsen. Met name onder kinderen worden één op de vijf fietsongelukken veroorzaakt door het gebruik van de smartphone. De KPN Safe Lock is speciaal gericht op kinderen. Ouders kunnen de KPN Safe Lock straks aanschaffen voor ongeveer honderd euro en deze op de fietsen van hun kinderen plaatsen.

Het slimme fietsslot is te koppelen aan de telefoon. Via de app haal je het slot van de fiets af, waarna je geen gebruik meer kunt maken van je telefoon. Zet je de fiets weer op slot? Dan geeft de app het bel- en telefoonverkeer weer vrij. De KPN Safe Lock moet later dit jaar verkrijgbaar zijn in de winkels van KPN.

Reacties (0)