Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt laatste bèta uit van Android P voor de release

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2018, 11:45 CategorieAndroid

Google heeft de laatste testversie van Android P uitgebracht. Dit is de laatste versie voor de publieke versie van Android 9.0 P, dat deze zomer nog uitgebracht zou moeten gaan worden. De laatste testversie is de Developer Preview 5. Deze versie bevat vrijwel alle functies die ook in de uiteindelijke versie te vinden moet zijn, zodat ontwikkelaars aan de slag kunnen om hun apps alvast klaar te maken voor de publieke release van de nieuwste Android-versie.

Kun je niet wachten om de testversie van Android P zelf te proberen? Je zult over de Google Pixel-telefoons moeten beschikken om de Android P-bèta te kunnen downloaden via het Android-bètaprogramma. Sinds enige tijd worden er ook andere smartphones toegelaten in het programma, waaronder de Nokia 7 Plus en de OnePlus 6, maar gebruikers van deze smartphones zullen nog even geduld moeten hebben. De nieuwste testversie verschijnt op een later moment voor deze smartphones.

Nieuwe manier van navigeren in Android P

Android P kent een nieuwe manier van navigeren door middel van gebaren en veegbewegingen. Ook zullen de iconische drie icoontjes aan de onderkant van je scherm een grote verandering ondergaan. Straks heb je één horizontale knop ter beschikking, waarmee je het besturingssysteem kunt navigeren door te swipen. Meer informatie over de nieuwste Android-versie lees je in het overzicht dat we gemaakt hebben na de Google IO 2018.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.