Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google krijgt boete van 4,3 miljard euro van de Europese Unie

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2018, 13:45 CategorieAndroid

Google mag binnenkort de portemonnee gaan trekken. Het bedrijf heeft van de Europese Unie namelijk een boete gekregen van 4342865000 euro, oftewel 4,34 miljard euro. De Europese Unie vindt dat het bedrijf zich op drie manieren schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik.

Ten eerste werden fabrikanten van Android-smartphones verplicht om Google Chrome en Google Search vooraf te installeren. Dit gaat volgens de EU ten koste van andere zoekmachines, die hier nadeel van ondervinden. Ten tweede werden fabrikanten en mobiele providers betaald om exclusief de Google Search app te installeren. Als laatste maakte Google zich schuldig aan machtsmisbruik door aangepaste versies van Android te verbieden, tenzij deze door het bedrijf zelf werden goedgekeurd.

Alles of niets bij Google

Het werd Google aangerekend dat het hele pakket van Chrome en andere Google apps op de telefoons moesten worden gezet. De fabrikanten hebben geen keuze om bepaalde apps van Google wel te gebruiken en anderen niet.

Eurocommissaris Margrethe Vestager legt op Twitter het volgende uit:

Google heeft negentig dagen de tijd om de zaken te gaan aanpassen. Doet het dit niet? Dan kunnen verdere boetes gaan volgen. Google heeft laten weten in beroep te gaan tegen het besluit van de EU.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.