Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google past beleid Play Store aan: cryptominingapps verboden

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2018, 11:31 CategorieAndroid

Google heeft het beleid aangepast in de Play Store, waardoor verschillende soorten apps niet langer in de Play Store mogen staan. Het gaat onder andere om cryptominingapps en apps met instructies om zelf wapens of explosieven te maken.

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd regelmatig het beleid aangepast voor de Play Store, waardoor apps met schadelijke content geweerd kunnen worden. Deze keer gaat het onder andere om cryptominingapps. Het gaat hier met name om apps die het mogelijk maken om cryptogeld te minen, niet om andere apps die te maken hebben met cryptocurrencies. Eerder al werden dergelijke apps geweerd in de Chrome Web Store.

Meer soorten apps geweerd in de Play Store

Andere apps die niet langer zijn toegestaan gaat om software dat zich richt op kinderen, maar in feite inhoud voor volwassenen bevatten. Dit volgt waarschijnlijk op ‘Elsagate”, dat vorig jaar een ding was op YouTube. Hier werden duizenden video’s over seks en geweld naar het videoplatform geupload met in de hoofdrol karakters van kinderfilms. Ook apps die instructies bevatten voor het maken van explosieven en wapens zijn niet langer toegestaan, net als meerdere apps die vrijwel dezelfde inhoud bevatten. Tot slot heeft Google bepaalde apps die als hoofddoel hebben om advertenties te tonen aan de gebruiker en apps die gebruikers misleiden (door zich voor te doen als een ander persoon of bedrijf) geweerd uit de Play Store.

  • Delen:
Huawei P20
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.