Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google’s Fuchsia mogelijk allesomvattend besturingssysteem voor Google hardware

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2018, 10:56 CategorieAndroid

Al in 2016 werd bekend dat Google werkt aan een nieuw besturingssysteem genaamd Fuchsia. Dat systeem zou niet gebaseerd zijn op Linux, in tegenstelling tot Android en Chrome OS. Waar het voor is en wat het precies doet was nog altijd onbekend, maar een nieuw verslag van Bloomberg geeft iets meer duidelijkheid.

Zo zou het nieuwe besturingssysteem veel verder reiken dan Android of Chrome OS. Het zou een allesomvattend besturingssysteem kunnen worden voor alle hardware van Google, inclusief smarthome-apparaten. Volgens het verslag zou Fuchsia al in de komende drie jaren op smarthome-apparaten zoals slimme speakers moeten verschijnen. Daarna zou het de beurt zijn aan laptops en smartphones. Google zou van plan zijn om Fuchsia in zijn geheel uit te rollen in de komende vijf jaren.

Eenheid maakt functies makkelijker te implementeren

Door eenheid te hebben op alle apparaten, van smartphones tot slimme speakers, zou het voor Google makkelijker worden om nieuwe functies op meerdere apparaten uit te brengen wanneer deze op hetzelfde besturingssysteem draaien. Fuchsia zou dan ook Chrome OS en Android gaan vervangen om de weg vrij te maken voor Google’s AI-services.

Zover is het echter nog niet. Alhoewel er serieus wordt gekeken naar de mogelijkheden heeft de CEO van Google, Sundar Pichai, nog geen handtekening gezet. Het is echter niet ondenkbaar dat in de toekomst een nieuw besturingssysteem op alle apparaten zou verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.