Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei presenteert P Smart+ met 6.3″-scherm en vier camera’s

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2018, 21:28 CategorieAndroid

Een half jaar na de introductie van de Huawei P Smart heeft Huawei vandaag de opvolger gepresenteerd: de Huawei P Smart+. Het toestel krijgt een FullView-display met een 6,3-inch FHD+ scherm. Ter vergelijking, de reguliere P Smart heeft een kleiner display van 5,65-inch. De nieuwe smartphone heeft een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels. De belangrijkste kenmerken van het toestel zijn de krachtige selfiecamera en de slimme cameratechnologie. Het hart van de nieuwe P Smart+ is de Huawei Kirin 710-processor. Het toestel heeft 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen. Het intern geheugen is uit te breiden tot 256 GB met een micro-sd-kaart.

Vier camera’s en slimme technologie

De Huawei P Smart+ krijgt vier camera’s aan boord. Voor het eerst op een toestel van Huawei is de camera aan de voorkant sterker dan die aan de achterkant. De voorzijde beschikt over twee camera’s van respectievelijk 24 megapixel en 2 megapixel (f/2.0). De achterzijde moet het doen met camera’s van 16 en 2 megapixel (f/2.2). De dubbele camera’s maken het mogelijk om bokeh-effecten te maken, met scherpe voorgronden en wazige achtergronden. De camera helpt met de juiste lichtinval, door vijf verlichtingsstanden aan te bieden. Het moet tevens mogelijk zijn om in donkere omgevingen betere foto’s te maken. De Light Fusion met vier-in-een-pixel technologie vangt 300% meer licht op.

De camera’s zijn daarnaast voorzien van slimme technologie. De smart camera herkent 22 objecten en scenes en past daar direct de instellingen op aan. Video’s opnemen op het toestel kan tevens met de SUPER Slow-mo. Hiermee kun je tot 480 beeldjes per seconde filmen.

Huawei richt zich ook op de mobiele gamer

Huawei wil zich tevens steeds meer gaan richten op de mobiele gamer. Dat zagen we eerder deze week al met de aangekondigde GPU Turbo-update. Ook de P Smart+ moet de gamer gaan aanspreken met de Game Suite. Berichten, telefoontjes en andere notificaties kunnen tijdelijk worden geblokkeerd tijdens het gamen. De smartphone heeft Histen 5.0-3d surround sound en tevens een flinke batterij van 3.340 mAh. Deze kan tot 300 uur standby-tijd leveren.

De nieuwe Huawei P Smart+ komt direct met Android 8.1 Oreo. Hier heeft Huawei de eigen softwareschil EMUI 8.2 overheen gezet. Het toestel is verder geschikt voor wifi, bluetooth 4.2, micro-usb en twee simkaarten. Aan de achterzijde is een vingerafdruksensor aanwezig.

Scherminkeping en twee kleuren

Qua design heeft het toestel een compleet andere uitstraling dan de reguliere P Smart. Het toestel is niet alleen een stukje groter, het toestel is ook voorzien van een notch (scherminkeping) aan de voorzijde. De Smart+ is straks verkrijgbaar in twee kleuren. Zwart en Iris Purple. Met name die laatste kleur geeft het toestel een glossy uitstraling.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P Smart+ zal vanaf 8 augustus te koop zijn voor een adviesprijs van 349 euro.

  • Delen:
Huawei P Smart+
Huawei P Smart+
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.