Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei wil eerste opvouwbare smartphone op de markt brengen

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2018, 13:34 CategorieAndroid

Een verslag van Nikkei uit China laat zien dat Samsung mogelijk niet de eerste is die een opvouwbare smartphone op de markt gaat brengen. Huawei wil er alles aan doen om de markt van de opvouwbare smartphones eerder te betreden dan Samsung. We wisten al sinds maart dat het Chinese bedrijf bezig was met de ontwikkeling van een smartphone met een opvouwbaar scherm, toen er een patent werd ingediend door het bedrijf.

Het bericht uit China vertelt dat Huawei gebruikmaakt van de flexibele oled-schermen van het Chinese bedrijf BOE (Beijing Oriental Electronics), een bedrijf dat ook actief is om lcd-schermen voor Apple te maken. De eerste batch van flexibele schermen zou erg klein zijn voor ongeveer 20.000 tot 30.000 exemplaren, maar zou er wel voor zorgen dat Huawei het eerste bedrijf is dat een opvouwbare smartphone op de markt brengt. Het gaat Huawei voornamelijk om de media-aandacht en de aandacht uit de industrie dat een dergelijke prestatie zou opleveren. Dit zal nieuwe deuren voor het bedrijf openen. BOE heeft al prototypes uitgebracht met een flexibel scherm, zoals je in onderstaande YouTube-video van Charbax zelf kunt zien.

De strijd om de eerste opvouwbare smartphone

Een opvouwbare smartphone maken is echter niet zo gemakkelijk. Je zult niet alleen een opvouwbaar scherm moeten hebben, maar wat doe je met de hardware? In de vouw kun je geen hardware plaatsen, dus zal dit in de niet-vouwbare delen moeten zitten. Hierdoor kan het apparaat weer een stuk dikker worden. Alhoewel een opvouwbare smartphone in eerste instantie erg duur zal zijn, die van Samsung zou 1500 dollar moeten gaan kosten bij release, is het een enorme prestatie wanneer een fabrikant dit als eerste voor elkaar zou krijgen. Samsung en Huawei zijn echter niet de enige die aan een dergelijke smartphone werken. Ook LG en Motorola zijn er mee bezig.

  • Delen:
Huawei P20
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.