Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 12 kan automatisch code tweestapsverificatie invullen

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2018, 9:41 CategorieiPad

iOS 12 heeft een handige functie gekregen die moet helpen bij het invullen van de tweestapsverificatiecodes die worden opgestuurd. Wanneer je een sms’je ontvangt met daarin zo’n code, dan kan het besturingssysteem die automatisch voor je invullen. Dat scheelt een handeling.

iOS 12 vult automatisch tweestapsverificatiecode in

Wanneer je vandaag de dag goed je online accounts wil beveiligen, dan doe je er heel goed aan tweestapsverificatie in te stellen. Iedere keer wanneer je wil inloggen op een (nieuw of ander) apparaat, dan krijg je een code via sms opgestuurd die je moet invullen om te bewijzen dat jij bent wie je zegt dat je bent. Dat betekent opletten en wachten tot de sms binnenkomt, kijken wat de code is en hem snel invullen (er is meestal een tijdslimiet van vijf minuten), zodat je vervolgens weer verder kunt gaan met je dag.

The single best new feature in iOS 12. from r/iphone

Het kan een beetje vervelend zijn om dit soort dingen te moeten doen — maar hey, alles voor de veiligheid. Apple helpt er nu een handje bij door automatisch dergelijke codes in te vullen wanneer ze via sms binnenkomen, zo laat iemand zien op Reddit. Het enige wat je dan hoeft te doen is wachten totdat iOS 12 de code invult en klaar is Kees. Dat gezegd hebbende is zo’n code laten versturen via sms ook onveilig (hoewel het natuurlijk heel goed is dat je tweestapsverificatie hebt ingesteld), waardoor je er goed aan doet een authentificatie-app te gebruiken.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.