Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Life is Strange eindelijk beschikbaar voor Android

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2018, 10:58 CategorieGaming

Life is Strange verscheen in 2015 al op de spelcomputers en op pc. Pas eind 2017 kwam het spel ook naar iOS toe. Android-gebruikers moesten nog altijd blijven wachten. Tot vandaag dan, want het avonturenspel van Dontnod Entertainment is vanaf nu ook te downloaden voor Android.

Life is Strange bestaat uit vijf episodes en volgt het verhaal van Maxine “Max” Caulfield. Het spel speelt zich af in de fictieve stad Arcadia Bay, waar ze studeert aan de Blackwell Academy.  Op een dag krijgt ze een visioen over een tornado die de stad zal vernietigen. In paniek trekt ze zich terug op het toilet, waar voor haar ogen een medestudente wordt vermoord. Max ontdekt echter dat ze de tijd terug kan draaien om niet alleen de moord te stoppen, maar wellicht ook de tornado die alles zal vernietigen. Life is Strange is een interactieve high school-film, maar zit boordevol serieuze onderwerpen als seksuele aanranding, zelfmoord en pesten. Het spel heeft maar liefst 75 Game of the Year awards gewonnen.

Ondersteuning voor fysieke controllers

De Android-versie ondersteunt fysieke controllers via bluetooth en komt ook met een foto modus inclusief filters. Het spel draait overigens niet op alle Android-apparaten. Je smartphone heeft minimaal een Arm 64 Soc, 2 GB werkgeheugen en Android 6.0 nodig. De eerste episode is volledig gratis, dus je kunt Life is Strange nu zelf proberen. Je kunt de andere vier episodes apart aanschaffen, of alle episodes voor 9,99 euro.

  • Life is Strange
  • Delen:
Samsung Galaxy S9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.