Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft onthult goedkopere Microsoft Surface Go-tablet

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2018, 9:02 CategorieWindows

Microsoft heeft maandagnacht Nederlandse tijd officieel de Microsoft Surface Go-tablet, inclusief enkele accessoires, aangekondigd. Het apparaat komt eerst naar de Verenigde Staten en Canada en komt later dit jaar ook naar andere delen van de wereld.

Dit is de Microsoft Surface Go

De kogel is door de kerk: na maanden van geruchten heeft Microsoft officieel de Microsoft Surface Go onthuld. Met dit apparaat gaat Microsoft de concurrentie aan met de iPad Pro en Chromebook. De prijs van dit apparaat begint op 399 dollar (339 euro). De Surface Go beschikt over een touchscreen van 10-inch. Qua design lijkt de tablet op eerder gelanceerde Surface-modellen, maar Microsoft laat weten dat er van alles aan gedaan is om dit product nog meer draagbaar en gebruiksvriendelijker te maken dan andere tablets.

Onder de motorkap zit een Intel Pentium Gold-processor, samen met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte. Er zal ook een ander model beschikbaar zijn met 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagruimte, voor 549 dollar. Beide modellen werken echter met de Surface Pen en beschikken over een usb-c-aansluiting. Verder zit er een micro-sd-kaartsleuf onder de kickstand van de tablet (waarmee je hem rechtop kunt zetten) en is er uiteraard een Surface Connect-poort aanwezig op de Microsoft Surface Go.

De ingebouwde kickstand kan in een maximale hoek van 165 graden geplaatst worden. Verder beschikt de Microsoft Surface Go over een frontcamera van vijf megapixel, een camera op de achterkant van acht megapixel (inclusief autofocus), is er ondersteuning voor wifi (en komt er later nog een lte-versie aan) en ondersteunt de tablet Windows Hello. Microsoft laat weten dat de Surface Go negen uur op een volle accu kan meegaan. Daarnaast kun je ook de Surface Type Cover en de Mobile Mouse gebruiken in combinatie met de Go.

De standaardversie van de Type Cover voor de Surface Go is zwart en van plastic gemaakt. Maar er zijn ook versie die zijn gemaakt van alcantara, in de kleuren rood, blauw of platinum. De Surface Mobile Mouse zal ook in diezelfde kleuren verkrijgbaar zijn. Voor de Microsoft Surface Go heb je geen andere kleurenopties.  Wel kun je kiezen voor een versie met Windows 10 S, die je later kunt laten upgraden naar Windows 10 Home. Eerst komt de tablet naar de VS en Canada, in augustus, maar later komt die ook naar andere landen toe.

Microsoft Surface Go in Nederland

De pre-order van de Surface Go gaat vandaag van start en het apparaat is vanaf 28 augustus beschikbaar in Nederland voor een prijs vanaf 449 euro.

  • Delen:
Microsoft Surface Go
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.