Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft werkt aan draagbaar Surface-apparaat met twee schermen’

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2018, 10:06 CategorieWindows

Naar verluidt werkt Microsoft achter de schermen aan draagbaar een Surface-apparaat met twee schermen, genaamd Andromeda. In een gelekte e-mail van Microsoft staat meer informatie over het onbekende apparaat, waardoor we mogelijk een voorproefje krijgen van het apparaat.

Draagbaar Surface-apparaat met twee schermen – gerucht

Er is meer informatie verschenen over het apparaat dat Microsoft intern Andromeda noemt. Die informatie is gelekt uit een interne e-mail van Microsoft. Het bedrijf omschrijft Andromeda als een intern ontwikkeld project dat een ‘new and disruptive’ apparaatcategorie zal realiseren, dat ook veel effect gaat hebben op de verdere plannen voor de Surface-lijn. Ook moet dit apparaat de grenzen tussen pc en mobiel vervagen. In de interne mail staat de volgende tekst die het project omschrijft. Microsoft heeft er nog niet op gereageerd.

It’s a new pocketable Surface device form factor that brings together innovative new hardware and software experiences to create a truly personal and versatile computing experience.

Toen Microsoft de nieuwe Surface RT- en Pro-lijnen lanceerde, boorde het ook een nieuwe categorie apparaten aan waar veel andere bedrijven goed naar hebben gekeken — zelfs Apple heeft er zijn eigen draai aan gegeven met de iPad Pro. Andromeda moet het volgende product gaan worden die dit gaat realiseren voor Microsoft en de markt, als we de interne mail mogen geloven. Qua design moet het een device worden met twee schermen die je kunt dichtklappen, alsof je bijvoorbeeld kunt doen met de Nintendo DS en Nintendo 3DS.

Er zijn nog een hoop dingen niet bekend over Andromeda. Zo weten we nog niet of er stylusondersteuning zal zijn, al is daar wel mee geëxperimenteerd. Daarnaast is onduidelijk voor welke processor Microsoft gaat kiezen. Er bestaan prototypes met ARM-processors aan boord, maar mogelijk kiest het bedrijf uiteindelijk voor Qualcomm. Verder melden bronnen die bekend zijn met het werk van Microsoft dat de plannen nog kunnen wijzigen of geannuleerd kunnen worden, zoals destijds ook met de Microsoft Surface Mini is gebeurd.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.