Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe iPad Pro krijgt geen koptelefoonaansluiting’

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2018, 10:03 CategorieApple

De nieuwe 2018-versies van de iPad Pro krijgen mogelijk geen koptelefoonaansluiting, maar wel veel smallere schermranden. Dit meldt de Japanse website Macotakara die zich beroept op bronnen uit de industrie.

De nieuwe 2018 iPad Pro komt in een 10.5″- en een 12.9″-variant. Het kleinere model zou de afmetingen 247.5 mm bij 178.7 mm bij 6 mm kennen en wordt daarmee een stukje kleiner dan het huidige model, dat over de afmetingen 250.6 mm x 174.1 mm x 6.1 mm beschikt. Dit valt helemaal op bij de 12.9-inch. Het huidige model kent de afmetingen 305.7 mm x 220.6 mm x 6.9 mm en zou straks in het nieuwe model naar 280 mm x 215 mm 6.4 mm gaan. Je krijgt dus hetzelfde grote scherm van 12.9-inch, maar dan in een veel kleinere behuizing.

Geen koptelefoonaansluiting, wel Face Unlock

De Japanse website meldt verder dat Apple de 3,5mm-koptelefoonaansluiting waarschijnlijk zal weghalen bij de 2018 iPad Pro-modellen. In tegenstelling tot bij de iPhones zou je bij de nieuwe iPad Pro geen adapter meegeleverd krijgen (Lighting > 3,5mm). Voor het aansluiten van je koptelefoon of oordopjes zul je deze apart moeten aanschaffen. De Smart Connector zou naar de onderkant verplaatst worden, vlakbij de Lightning-connector. De nieuwe iPad Pro zou daarnaast middels een vorm van Face Unlock ontgrendeld kunnen worden.

Apple heeft nog niet gereageerd op de geruchten. Tot op heden heeft het bedrijf nog niets losgelaten over de nieuwe 2018 iPad Pro-modellen, dus dat betekent dat we voorlopig even moeten afwachten of deze geruchten in de toekomst de waarheid blijken te zijn.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.