Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opera test cryptocurrency-portemonnee binnen Android-browser

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2018, 9:47 CategorieApplicaties

Opera wil meer enthousiastelingen aan zich binden en introduceert daarom een cryptocurrency-portemonnee voor zijn Android-browser. Aanvankelijk is er alleen ondersteuning voor ethereum, maar later worden ook andere cryptomunten ondersteund door de applicatie.

Cryptocurrency-portemonnee binnen Opera-browser

De populaire webbrowser Opera test momenteel een ingebouwde cryptocurrency-portemonnee binnen de gesloten bèta van de Android-applicatie, heeft het bedrijf bekendgemaakt. De portemonnee ondersteunt aanvankelijk alleen de munt ethereum, maar later wordt ook ondersteuning ingebouwd voor andere populaire munten. Ether-investeerders die Opera gebruiken kunnen op deze manier waarschijnlijk gemakkelijker bij hun tokens komen als de functie voor iedereen beschikbaar is, wat op dit moment dus niet het geval is.

De toevoeging van deze functie is op z’n minst opmerkelijk. Voor het grote publiek lijkt de hype rondom cryptocurrency voorbij te zijn, terwijl de echte investeerders nog dagelijks bezig zijn met het in de gaten houden van hun investeringen. Dat Opera hiermee probeert te scoren hoeft desondanks niet slecht uit te pakken, aangezien het beheren van je coins soms nog wel eens lastig kan zijn. Eerder introduceerde de browsermaker al software in de vorm van anti-cryptojacking in zijn browsers, om oplichterspraktijken tegen te gaan.

Wanneer de functie voor iedereen beschikbaar zal zijn, is op moment van schrijven helaas onbekend.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)