Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon Go: een overzicht van alle nieuwe functies

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2018, 8:31 CategorieGaming

Sinds de lancering van Pokémon Go is er een groot aantal nieuwe functies. In dit artikel een overzicht van de belangrijkste dingen. Handig voor wanneer je twee jaar geleden speelde, bent gestopt en nu weer overweegt verder te gaan waar je destijds gebleven was.

Pokémon Go kwam uit in 2016

De game Pokémon Go kwam uit in 2016 en nam toen langzaamaan de wereld over. Miljoen spelers uit tientallen landen speelden de game tegelijkertijd, wat voor trouwe spelers op een gegeven moment zorgde voor ergernissen. De servers hadden het, zeker in het begin, zo druk dat trainers niet meer konden inloggen en dus ook niet meer konden spelen. Dat, en het feit dat de game akelig karig was, zorgde ervoor dat veel spelers stopten met spelen voordat het spel echt goed kon worden. Nu is het echter tijd om weer te beginnen.

In de afgelopen 24 maanden heeft ontwikkelaar Niantic namelijk veel meer functies en Pokémon toegevoegd, waardoor de populaire augmentedrealitygame veel meer aanvoelt als een complete Pokémon-ervaring. Trainer-gevechten zijn op moment van schrijven helaas nog niet mogelijk, maar er zijn wel andere grote veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat de eerste spelers terug kunnen komen. In dit artikel brengen we een overzicht van de meest belangrijke functies, zodat je meteen helemaal up-to-date bent.

pokemon-go-retina

Weer en soorten Pokémon

Wanneer je Pokémon Go opstart, dan zie je rechts in beeld wat voor type weer het is in de game. Het weer heeft invloed op de soorten Pokémon die verschijnen en op de kracht van de aanvallen die je uitvoert tijdens gevechten. Zo kun je dus waarschijnlijk beter een Pokémon inzetten die van de zon profiteert (zoals vuur, gras en grond) wanneer je aan een gym battle begint. Het weer is dynamisch en verandert in principe ieder uur, en is gebaseerd op je huidige locatie. Naast zon heb je ook regen, avond, wind, (licht) bewolkt, sneeuw en mistig.

Mocht je gestopt zijn om de reden dat je in jouw buurt alleen Rattata, Pidgey of Zubat tegenkwam, dan is dit het moment om weer in de game te stappen. Niet alleen zijn er simpelweg meer soorten Pokémon toegevoegd (daar later meer over), ook de variatie erin is toegenomen. Je zult er versteld van staan wat je nu allemaal kunt tegenkomen. Het weer kan hier dus een belangrijke rol in spelen. Sommige Pokémon houden niet van de zon en komen dan niet, terwijl andere Pokémon juist vaker kunnen verschijnen op dat moment.

Field Research en Special Research

Rechts onderin tref je een icoon aan in de vorm van een verrekijker. Wanneer je daarop tapt, dan krijg je toch tot de lopende onderzoeken (research). Onder het kopje ‘field research’ vind je opdrachten die je gemakkelijk(er) kunt voltooien, zoals ‘vang tien Pokémon’ of ‘broed een ei uit’. Je kunt tot drie opdrachten per keer aannemen door naar PokéStops te gaan. Vind je een gekregen opdracht niet leuk, dan kun je die ook inruilen voor een andere. Het voltooien van opdrachten levert items en soms ook een Pokémon op.

Als je elke dag zo’n opdracht voltooid, dan krijg je een speciale stempel. Met zeven stempels krijg je toegang tot een Research Breakthrough Box, waarna je een legendarische Pokémon kunt vangen. Elke maand is het de beurt aan een ander legendarisch beest. Special research is een onderdeel dat bestaat uit meerdere opdrachten, die worden begeleid door professor Willow. Deze opdrachten kun je aannemen en voltooien wanneer je wil. Ook kun je ze nog aannemen op het moment dat het volgende evenement is gestart.

Raid Battles en legendarische Pokémon

Gym battles zijn niet nieuw in Pokémon Go. Waarschijnlijk heb je er al een paar gedaan, zo’n twee jaar geleden. Wanneer je nu echter rondloopt met de game open, dan krijg je soms de melding dat er in de buurt een gevecht gaat beginnen. Of je ziet ergens een timer in beeld staan. Dat zijn de raid battles. Er zijn vier type raid battles die je kunt herkennen aan de eieren op die locatie. Roze eieren zijn gemakkelijke gevechten, gele zijn al wat moeilijker en donkere eieren staan voor gevechten met legendarische Pokémon.

Meestal heb je voor deze gevechten meerdere spelers nodig. Je kunt zo’n gevecht doen met je vrienden, maar ook met mensen die je helemaal niet kent en ook toevallig in de buurt zijn van die locatie. Een goede stelregel is zo’n gevecht met tenminste tien mensen te doen. In een lobby passen maximaal twintig mensen, dus je hebt nog wat speelruimte. Door het leren van simpele Pokémon-regels voor gevechten (zoals welk type sterk is tegenover een ander type), kun je met gemak gevechten winnen en voorkomen dat je afdruipt.

Door mee te doen met raid battles, maak je kans op een groot aantal items. Ook kan het zijn dat er een bonusuitdaging wordt uitgedeeld en dan mag je die doorgaans sterke Pokémon vangen die je zojuist verslagen hebt. Die Pokémon kun je alleen vangen met Premiere Balls en die krijg je door veel raid battles te doen. Zijn die ballen op, dan vlucht de Pokémon. Voor een raid battle heb je wel een speciale pas nodig. Dagelijks krijg je er één gratis — en anders zijn ze los te koop. Verder kun je middels deze gevechten snel xp binnenhalen.

Meer soorten Pokémon en shiny-varianten

Op moment van schrijven kun je 371 Pokémon vangen in Pokémon Go. Heel veel kom je tegen in het wild, terwijl een handvol exclusief in een bepaald gebied voorkomt of alleen via speciale gevechten of opdrachten te vangen is. Naast in elk geval de 151 originele Pokémon, kom je ook beesten tegen uit Johto (Pokémon Gold/Silver) en Hoenn (Pokémon Ruby/Sapphire). Daarnaast zijn er zelfs al Alolan Pokémon toegevoegd (variaties op bestaande monsters), die rechtstreeks uit de Pokémon Sun en Moon-games zijn gehaald.

Een ander bekend concept binnen Pokémon-games zijn de shiny-varianten. Dit zijn Pokémon met andere kleuren, zoals een gele Swablu of een Squirtle met een groen schild. Ze bieden verder geen extra voordeel aan en hebben dus geen betere aanvallen of statistieken, maar ze zijn wel zeldzamer en veel trainers willen er daarom een paar hebben. Je vergroot je kans op zo’n soort Pokémon door mee te doen met speciale evenementen en opdrachten, aangezien sommige shiny Pokémon alleen op die manier verkrijgbaar zijn in de game.

Legendarische Pokémon Go

Link met Pokémon-spellen op Nintendo Switch

In november verschijnen er twee Pokémon-spellen op de Nintendo Switch, de populaire hybride spelcomputer van Nintendo: Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee. Door beide spellen aan elkaar te linken kun je Pokémon overbrengen van je smartphone naar de game op de Nintendo Switch, waardoor je mogelijk extra motivatie hebt om nu Pokémon te vangen en te trainen. Heel veel weten we op dit moment nog niet. De games verschijnen in november, dus voor die tijd krijgen we hier waarschijnlijk nog veel meer over te horen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.