Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OxygenOS Open Beta brengt Project Treble naar OnePlus 5/5T

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2018, 9:49 CategorieAndroid

Er is een nieuwe versie van OxygenOS beschikbaar voor OnePlus 5 en OnePlus 5T, die ondersteuning voor Project Treble meeneemt. Met Treble biedt Google een oplossing aan voor fabrikanten, die daardoor hun updateproces kunnen stroomlijnen en sneller updates kunnen uitbrengen.

Project Treble naar OnePlus 5/5T

De Open Beta’s voor OnePlus-apparaten bieden vaak een glimp in een toekomst aan als het om nieuwe functies gaat. Niet elke feature wordt daadwerkelijk uitgebracht voor iedereen, maar het gros wel. Er is nu een nieuwe versie beschikbaar van die bèta, voor OnePlus 5 en OnePlus 5T. Eén van de belangrijkste toevoegingen is ondersteuning voor Project Treble. Je hebt hiervoor Open Beta 13 (OnePlus 5) en 11 (OnePlus 5T) nodig. Ook dien je eerder versies 12 en 10 te hebben geïnstalleerd, anders kunnen er namelijk problemen tevoorschijn komen.

Op moment van schrijven is de update nog niet beschikbaar. OnePlus kondigt dit soort updates altijd vlak voor de uitrol aan, dus we verwachten hem binnen nu en enkele dagen. Dat de toestellen nu alsnog Project Treble krijgen, is goed nieuws — zeker aangezien eerder werd aangekondigd dat de smartphones de support niet zouden krijgen. Mocht Treble worden uitgerold naar alle gebruikers, dan betekent dat betere software-ondersteuning voor iedereen. En dat terwijl OnePlus al bekend stond om goede software-ondersteuning.

De OnePlus 6 beschikt al over Treble-support. Lees hier onze review van dat toestel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.