Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung laat flexibel en ‘onbreekbaar’ oled-scherm voor smartphones zien

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2018, 12:05 CategorieHardware

In een persbericht heeft Samsung Display een nieuw flexibel ‘onbreekbaar’ oled-scherm laten zien. Flexibele schermen zijn al een tijdje beschikbaar voor smartphones, maar in de praktijk blijft er van de flexibiliteit weinig over als er een laag beschermingsglas overheen zit. Het nieuwe oled-scherm van Samsung is echter voorzien van een flexibele plastic laag met de eigenschappen van beschermingsglas, zodat de flexibiliteit toch behouden kan blijven.

Het flexibele oled-scherm is gecertificeerd door Underwriters Laboratories, die een aantal uitvoerige tests hebben gedaan om de stevigheid van het scherm te testen. Ze hebben het scherm 26 keer laten vallen van een hoogte van 1.2 meter en hebben het blootgesteld aan hoge en lage temperaturen van respectievelijk 71 en -32 graden Celsius. Ook een val van 1.8 meter heeft het scherm keurig doorstaan zonder barsten te vertonen.

Hojung Kim van Samsung Display Company vertelt:

“The fortified plastic window is especially suitable for portable electronic devices not only because of its unbreakable characteristics, but also because of its lightweight, transmissivity and hardness, which are all very similar to glass,”

Toepasbaar in verschillende apparaten

Of we het scherm komend jaar gaan zien in een nieuwe serie smartphones is op dit moment nog niet bekend. Het flexibele scherm is niet alleen toepasbaar op het gebied van smartphones, maar ook voor bijvoorbeeld spelcomputers, tablets of displays in de auto.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)

Reacties

  1. Roy
    08 augustus, 2018 om 18:17

    LG was ook hiermee bezig en al een patent in 2017 ingediend. Nota bene LG is een van de fabrikanten van schermen van Samsung en de koreanen maken chips voor LG.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.