Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung werkt mogelijk aan een gaming smartphone

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2018, 11:10 CategorieAndroid

Casual games zijn natuurlijk erg populair op de smartphone, maar de gamer die meer op zoek is naar een pc- of spelcomputerervaring heeft jarenlang moeten wachten. Tot de afgelopen maanden dan, want populaire games als PUBG en Fortnite (alleen nog iOS, deze zomer ook op Android) worden nu ook als mobiele game gelanceerd en zijn erg populair. Voor fabrikanten een mooie gelegenheid om ook meer met gaming te gaan doen.

Eind vorig jaar kregen we de Razer Phone, terwijl we dit jaar de Xiaomi Black Shark en later de Asus ROG Phone gaan krijgen. Het lijkt erop dat nu ook Samsung mee wil gaan doen in de wereld van de gaming smartphones. Een bericht van @MMDJ op Twitter geeft aan dat Samsung werkt aan een eigen gaming smartphone. De persoon achter het account heeft het vaker goed gehad in het verleden, dus het zou zomaar de waarheid kunnen zijn.

Gaming smartphones de nieuwe trend?

Meer informatie over het toestel hebben we dan ook niet. Wanneer het toestel op de markt verschijnt zal het ongetwijfeld een goede processor hebben, zoals de Qualcomm Snapdragon 845 en zal het over een flinke batterij moeten beschikken om urenlang te kunnen gamen. Mogelijkheden voor een aan te sluiten externe controller, zoals op de Asus ROG Phone, is ook heel goed mogelijk. Het succes van de mobiele versies van games als PUBG en Fortnite wordt waarschijnlijk met veel interesse gevolgd door de fabrikanten en het zou ons dan ook niet verbazen als er binnenkort meer gaming smartphones worden aangekondigd. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

De Chinese lekster komt trouwens ook met een bericht dat de Samsung Galaxy X, de opvouwbare smartphone, niet de naam X zal krijgen.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.