Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sd-kaarten kunnen straks mogelijk tot 128 TB aan data opslaan

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2018, 10:24 CategorieAccessoires

De SD Association heeft nieuwe specificaties uitgelijnd voor sd-kaarten die tot 128 TB aan data kunnen vasthouden. Nu kunnen deze kaarten tot 2 TB aan data vasthouden. Maar in de winkels tref je vooralsnog geheugenkaarten aan met een maximale capaciteit van 512 GB.

Sd-kaarten met 128 TB aan data

De SD Association heeft kaartspecificaties gepresenteerd voor sd-kaarten die tot 128 TB aan data kunnen vasthouden. Ook hebben deze kaarten een veel snellere dataoverdracht van 985 MB per seconde. Op moment van schrijven kunnen dergelijke kaarten tot 2 TB vasthouden, maar tot op heden bestaan die kaarten nog niet. Er is al wel een prototype van een 1 TB-kaart, maar in de winkels tref je vooralsnog kaarten aan met een maximale capaciteit van 512 GB. De standaard voor de 2 TB-kaart werd al in 2009 aangekondigd.

Het kan dus nog even duren voordat we sd-kaarten gaan tegenkomen die tot 128 TB aan data kunnen vasthouden. Verwacht er dan wel de hoofdprijs voor te betalen. Wanneer je nu een goede sd-kaart van 512 GB wil kopen, dan mag je daar ruim 300 euro voor betalen (maar dat bedrag is al gedaald van ongeveer 800 euro). De hogere snelheid, genaamd SD Express, komt naar allerlei type kaarten, maar de kaarten met 128 TB aan boord is een nieuw type kaart genaamd SD Ultra Capacity (sduc). Zo heb je wel genoeg ruimte voor 4k-video’s.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.