Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp brengt twee smartphones uit in de Benelux

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2018, 15:50 CategorieAndroid

We hebben de telefoons van Sharp al lang niet meer in de winkel gezien, maar het merk is nog altijd actief in de smartphonewereld. Vanaf deze week zijn er weer twee nieuwe smartphones van Sharp in de Benelux op de markt. Het gaat om de Sharp Aquos C10 en de B10.

Een persbericht van Sharp is er nooit geweest, maar beide toestellen zijn stilletjes al op de markt gebracht. Website NieuwMobiel.nl merkte beide toestellen op en zag dat ze zelfs al bij enkele webshops verkrijgbaar zijn.

Sharp Aquos C10

De Sharp Aquos C10 is de krachtigste van de twee met een 5,5″-scherm in een resolutie van 2.040 bij 1.080 pixels. De beeldverhouding bedraagt 17:9 en het toestel heeft een notch (scherminkeping) aan de bovenkant van het scherm. Qua specificaties heeft het toestel een Snapdragon 630-processor en 4 GB aan werkgeheugen. Het intern geheugen bedraagt 64 GB, maar dit is met een micro-sd-kaart uit te breiden naar 128 GB. Verder beschikt de Sharp Aquos C10 over een dubbele camera van twaalf (f/1.75) en acht (f/2.0) megapixel. De frontcamera heeft een diafragma van f/2.0 en acht megapixel.

Het toestel beschikt over Face Unlock, een vingerafdruksensor, bluetooth 5.0 en nfc. De batterij is met 2.700 mAh wel ietwat aan de magere kant, maar laat je volgens Sharp zo’n 18 uur non-stop bellen. Een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting is afwezig, maar Sharp levert een usb-type-c naar 3.5mm-adapter mee in de doos. De Sharp Aquos C10 draait op Android 8.0 met Sharp UI en kent een verkoopadviesprijs van 399 euro.

Sharp B10

De minder krachtige versie is de Sharp B10, maar deze heeft wel een iets groter scherm van 5.7-inch. De resolutie ligt met 1.440 bij 720 pixels wel een stuk lager, maar dit toestel heeft geen notch, wat de tegenstanders van de scherminkeping toch goed moet doen. De smartphone draait op een Mediatek MTK6750T, 3 GB werkgeheugen en 32 GB uitbreidbaar opslaggeheugen (tot 128 GB uitbreidbaar). Een dubbele camera is ook hier aanwezig met dertien (f/2.0) en acht megapixel. De laatste heeft een 120 graden groothoeklens. De frontcamera heeft een diafragma van f/2.2 met dertien megapixel.

Dit toestel beschikt tevens over Face Unlock en een vingerafdruksensor. De batterij is echter weer een stuk groter met 4.000 mAh. Het toestel beschikt verder over wifi en bluetooth 4.0. In tegenstelling tot de Aquos C10 draait de B10 nog op Android 7.0, wat toch jammer te noemen is. De prijs bedraagt 299 euro.

Beide toestellen lijken op het eerste gezicht vrij degelijk, maar er worden hier en daar wat vreemde keuzes gemaakt zoals de veel grotere batterij op de minst krachtige van de twee en het feit dat de B10 nog op Android 7.0 draait. Ook het grotere scherm op de B10 is opvallend, helemaal gezien dat toestel een veel lagere resolutie heeft.

Meer informatie over beide toestellen vind je op de website van Sharp.

  • Delen:
Sharp Aquos C10
Android Oreo (8.x)
Sharp B10
Sharp B10
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.