Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony komt met camerasensor met 48 megapixel voor smartphones

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2018, 11:58 CategorieHardware

Sony heeft een goede reputatie als het gaat om camerasensoren voor de smartphone. Niet geheel verwonderlijk natuurlijk, als je bedenkt dat het bedrijf ook tot de top behoort als het gaat om de fotografie. Meer megapixel betekent echter niet altijd dat het automatisch beter is. Hoe gaat de sensor om met weinig licht? In het geval van de nieuwe mobiele camerasensor van Sony lijkt het erop dat meer toch betekent dat het beter is. Het bedrijf komt met een nieuwe camerasensor van 48 megapixel.

De nieuwe camerasensor heeft de naam IMX586 gekregen en kan foto’s maken in een resolutie van 8.000 bij 6.000 pixels. Ook video’s maken is een fluitje van een cent. Je kunt beelden opnemen in 4K (4.096 bij 2.160 pixels) met maximaal 90 beeldjes per seconde. Schroef je de resolutie iets omlaag, dan kun je zelfs beelden van 480 beeldjes per seconde opnemen in 720p.

Ook bij weinig licht goede foto’s

Het gevaar van een camerasensor met 48 megapixel is dat het teveel ruis geeft, met name bij foto’s die gemaakt worden onder omstandigheden met weinig licht. De sensor met 48 megapixel combineert vier pixels tot één pixel (12 megapixel) bij situaties met weinig licht, zodat dit geen enkel probleem zou moeten vormen.

De nieuwe camerasensor zou vanaf 2019 beschikbaar moeten zijn om te verschijnen in nieuwe smartphones. Grote kans dat Sony dan een nieuw vlaggenschip met de IMX586-sensor op de markt gaat brengen.

  • Delen:
Sony Xperia XZ2 Premium
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.