Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Synaptics hint naar veilige ‘volgende generatie’ besturingssysteem van Microsoft

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2018, 9:33 CategorieMicrosoft

Synaptics heeft tijdens een aankondiging laten vallen dat Microsoft werkt aan een nieuw en ontzettend veilig besturingssysteem. Helaas is vooralsnog niet echt duidelijk waar het bedrijf naar hint, aangezien Microsoft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht heeft.

Werkt Microsoft aan een nieuw OS?

Synaptics en AMD hebben aangekondigd dat beide bedrijven gaan samenwerken aan een biometrische beveiligingsoplossing voor computers die draaien op AMD-processors. In diezelfde aankondiging is te lezen dat Microsoft werkt aan een ‘volgende generatie’ besturingssysteem dat in het teken staat van beveiliging. Dat blijkt uit de onderstaande snippet:

The collaboration brings a new level of security for AMD-based laptops by leveraging Synaptics’ unique FS7600 Match-in-Sensor fingerprint sensor technology with powerful AMD Ryzen Mobile processors, and Microsoft’s forthcoming biometric security OS including Windows Hello.

Synaptics’ Match-in-Sensor zorgt ervoor dat het controleren van een vingerafdruk geen internetverbinding of andere dingen nodig heeft. Door een geïsoleerde chip te introduceren kan het systeem voorkomen dat malware of andere kwaadaardige software de gegevens kan bereiken.

Is het Polaris?

Helaas is vooralsnog onduidelijk naar welk systeem Synaptics verwijst. Microsoft heeft zelf namelijk niets bekendgemaakt over dergelijke plannen. Het zou mogelijk iets te maken kunnen hebben met een project genaamd Polaris, een modernere versie van het Windows 10-besturingssysteem waar eerder geruchten over zijn verschenen. Dit project is gebouwd op het Windows Core OS, waarmee Windows mogelijk in een modulair systeem kan worden veranderd. Dit is dan bedoeld voor pc’s, laptops en 2-in-1-apparaten.

Het doel van Polaris is dat gebruikers weinig zullen merken van het nieuwe systeem. Aan de voorkant zie je Windows zoals je dat inmiddels kent, terwijl er achter de schermen oudere componenten zullen verdwijnen en er steeds meet gefocust wordt op Univeral Windows Platform-apps. Polaris zou nog steeds in staat zijn dingen als Win32-programma’s te kunnen draaien, maar alleen binnen een speciale omgeving. Echter, door die ondersteuning terug te trekken, zou het besturingssysteem in theorie een stuk veiliger kunnen worden.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.