Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter brengt navigatiebalk officieel naar Android-applicatie

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2018, 9:46 CategorieApplicaties

Na maandenlange tests in bèta-versies heeft Twitter eindelijk besloten officieel de navigatiebalk uit te rollen naar de Android-app. Ook heeft het platform meteen besloten een handige mogelijkheid uit de app te slopen: je kunt niet meer vegen om van onderdeel naar onderdeel te gaan.

Twitter-app op Android krijgt navigatiebalk

Het sociale medium Twitter test al een flinke tijd de navigatiebalk onderaan de Android-app. Nu heeft het bedrijf besloten de interface voor iedereen uit te rollen. Het medium laat weten dat het nu voor iedereen gemakkelijker moet zijn om te kunnen navigeren door de app. De reden daarvoor is simpel: de navigatiebalk zit aan de onderkant, waardoor je er simpelweg gemakkelijk bij moet kunnen komen. De fab (floating action button) rechts onderin beeld blijft daar zitten en is een paar pixels omhoog verplaatst voor die balk.

Echter, de toevoeging van de navigatiebalk heeft wel een groot nadeel: je kunt niet meer vegen tussen de verschillende tabs. Ook is het zo dat de navigatiebalk van Android, die helemaal onderaan het scherm zit, niet meer helemaal zwart is. Die balk kleurt mee met de rest van de app en zal in het wit (met een grijstint) en donker blauw worden gepresenteerd. Daarnaast kun je bovenin niet meer zien met welk profiel je bent ingelogd. Wel kan de knop voor privéberichten laten zien hoeveel ongelezen berichten je nog hebt binnen de applicatie.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.