Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verkopen Samsung Galaxy S9 vallen tegen: omzet Samsung daalt vier procent

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2018, 11:31 CategorieAndroid

Samsung heeft de cijfers bekendgemaakt van het tweede kwartaal. In de maanden april, mei en juni was de omzet vier procent lager dan in het tweede kwartaal van 2017. De cijfers mogen best opvallend genoemd worden, want het bedrijf stapelde record op record als gigant in de smartphonewereld. Echt klagen mag het bedrijf echter niet. Het haalde nog steeds een winst van ongeveer 11 miljard euro op een omzet van 45 miljard.

In het eigen bericht over de kwartaalcijfers noemt Samsung de verkopen van de Samsung Galaxy S9 en de S9 Plus ‘slow’, wat feitelijk betekent: ‘we hadden er meer van verwacht’. De markt voor de smartphones lijkt te stagneren, want de verkopen dalen over het algemeen, dus het is geen wonder dat het bedrijf hier ook mee te maken heeft gekregen. Ook Samsung Display heeft een lastig kwartaal achter de rug, waarbij de vraag naar oled- en lcd-schermen tegenviel. Qua televisies heeft Samsung het echter goed voor elkaar en liet het goede verkopen zien, met name rond het WK voetbal.

Gebrek aan innovatie of stagnerende markt?

De tegenvallende verkopen van de Galaxy S9 valt misschien ook ten dele te wijten aan het gebrek aan innovatie van het toestel. Ten opzichte van de Galaxy S8, waar is de echte innovatie? Aan de andere kant is de markt voor de smartphones ook aan het stagneren, dus is het niet helemaal eerlijk om de Galaxy S9 hier als schuldige voor aan te wijzen. Voor de Galaxy S10 heeft Samsung echter grootse plannen als we de geruchten mogen geloven, zoals een in-display vingerafdruksensor.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.