Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp laat voortaan zien wanneer een bericht is doorgestuurd

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2018, 9:15 CategorieApplicaties

WhatsApp kan voortaan in gesprekken laten zien wanneer een specifiek bericht is doorgestuurd. Je ziet de tekst bovenaan zo’n bericht staan. Zo moet het voor gebruikers gemakkelijker worden om te achterhalen of een bericht is geschreven door degene die het stuurt of door iemand anders.

Doorgestuurde berichten in WhatsApp-gesprekken

Soms krijg je nog wel eens een vreemd bericht van je vrienden, waarvan je niet zeker weet of diegene dat geschreven heeft of niet. Dit kan voor verwarring zorgen in een aantal situaties, bijvoorbeeld als het om nieuws gaat. Heel vaak wordt nieuws gedeeld via sociale kanalen, zonder dat je direct kunt achterhalen waar iets vandaan komt. Met de nieuwe tag bovenaan een WhatsApp-bericht moet in elk geval duidelijk worden dat een specifiek bericht is doorgestuurd — zodat je in elk geval kunt zien dat dit bericht niet door die persoon is geschreven.

Zo moet het dus iets gemakkelijker worden om te checken wat de aard van het bericht is. Deze functie is nu al enkele weken beschikbaar binnen de bèta-versie van WhatsApp en komt nu langzaamaan richting de stabiele versie op zowel Android als iOS. Wanneer iedereen de update heeft ontvangen, is op moment van schrijven nog onduidelijk. Op de bovenstaande afbeelding kun je zien hoe de tag er precies uitziet. Dit is in het Engels — in het Nederlands staat er dan Doorgestuurd. Verwacht de nieuwe optie dus snel in je gesprekken.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.