Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Mi A2 en Mi A2 Lite officieel gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2018, 14:44 CategorieAndroid

Xiaomi is groot in China, maar wil serieus werk gaan maken om de rest van de wereld te veroveren. Het bedrijf heeft zojuist de Xiaomi Mi A2 en de Mi A2 Lite officieel gepresenteerd. Beide toestellen zullen wereldwijd op de markt verschijnen.

Xiaomi Mi A2

De Xiaomi Mi A2 is het sterkste model van de twee met een Snapdragon 660-processor en een aluminium behuizing. De smartphone heeft een 6″-scherm in een beeldverhouding van 2:1. De achterzijde beschikt over een vingerafdrukscanner. Waar Xiaomi echter de nadruk op legt bij dit toestel zijn de dubbele camera’s. De smartphone heeft twee dubbele camera’s aan de achterzijde van twaalf en twintig megapixel met een diafragma van f/1.75. De camera’s maken gebruik van kunstmatige intelligentie om scenes en objecten te herkennen. De voorzijde beschikt over een selfiecamera van twintig megapixel met ondersteuning voor een portretmodus. Deze voorste camera kan gezichten herkennen en beschikt ook over een eigen led-flitser.

De Xiaomi Mi A2 is onderdeel van het Android One-programma, wat betekent dat je een pure versie van Android krijgt, regelmatige updates en straks klaar bent voor Android P. Het toestel komt in drie versies op de markt met 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen voor 249 euro, 4 GB en 64 GB voor 279 euro en 6 GB en 128 GB voor 349 euro. Kies uit drie verschillende kleuren, namelijk Gold, Black en Lake Blue.

Xiaomi Mi A2 Lite

De goedkopere en minder krachtige versie van de twee is de Xiaomi Mi A2 Lite met een 5.84″-display. De processor is een Snapdragon 625. Je beschikt met dit toestel over een dubbele achtercamera van twaalf en vijf megapixel met ondersteuning voor fast-focusing en een portretmodus. De voorkant beschikt over een camera van vijf megapixel. In tegenstelling tot het reguliere model beschikt de Lite-versie over een notch (scherminkeping). Het Android One-toestel is verkrijgbaar vanaf 179 euro voor de versie met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen. Er is tevens een versie met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen te koop voor 229 euro. Je kunt kiezen uit de kleuren Gold, Lake Blue en Black.

Verkrijgbaar in Europa, maar eerst nog niet in de Benelux

Xiaomi wil met beide toestellen ook de rest van de wereld veroveren en lijkt met beide toestellen prima specificaties te bieden voor een betaalbare prijs. Alhoewel de Xiaomi Mi A2 en de Mi A2 Lite ook in Europa op de markt komen, zal de Benelux in eerste instantie worden overgeslagen. Het bedrijf is wel van plan om het toestel wereldwijd op de markt te brengen, maar een Nederlandse datum is nog niet bekend. Tot zover zul je het toestel uit Frankrijk of Spanje moeten halen, waar de Mi A2 en de Mi A2 Lite al over drie dagen in de winkels zal moeten liggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.