YouTube Music dit jaar nog beschikbaar in Benelux

16 juli 2018 1 Minuut 0 Reacties
YouTube Music

Spotify en de andere muziekstreamingdiensten krijgen er weer een nieuwe concurrent bij. YouTube Music komt dit jaar nog naar Nederland. Dat heeft Robert Kyncl van YouTube gezegd in een interview met het AD.

Het is de bedoeling dat YouTube Music nog dit jaar in Nederland en België moet verschijnen. De muziekstreamingdienst is al enige tijd beschikbaar in enkele landen, waaronder de Verenigde Staten. In de basis doet deze dienst hetzelfde als de andere muziekstreamingdiensten. Je kunt miljoenen verschillende muzieknummers beluisteren en je eigen afspeellijsten maken. Daarnaast kun je echter ook muziekvideo’s en concerten bekijken, wat YouTube Music toch een eigen gezicht in het verzadigde landschap van de muziekstreamingdiensten zal geven.

Extra aandacht is uitgegaan naar de zoekfunctie, waarmee je nummers moet kunnen gaan vinden waar je de titel niet van weet. Zo kun je door een omschrijving te geven het juiste liedje vinden. Ook wordt op basis van je activiteiten en je locatie bepaalde muziek aangeraden.

Gratis versie met advertenties en premium voor abonnees

YouTube Music krijgt een gratis versie met advertenties en een premium versie voor een bedrag van 9,99 dollar per maand. Het is nog niet duidelijk wat de prijs voor de Benelux zal zijn. Overigens zal de dienst op termijn Google Play Music gaan vervangen. De huidige muziekstreamingdienst van Google loopt achter in vergelijking met veel concurrenten en men hoopt met YouTube Music veel nieuwe leden aan zich te binden.

Wanneer de dienst beschikbaar is in ons land is nog niet bekend. Je kunt je aanmelden op de website van YouTube Music om een seintje te krijgen wanneer de dienst hier beschikbaar is.

Reacties (0)