Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android P mogelijk al op 20 augustus

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2018, 11:48 CategorieAndroid

De laatste testversie van Android P is inmiddels beschikbaar voor ontwikkelaars en mensen die zich hebben aangemeld voor het Android-bètaprogramma. Deze testversie is de Developer Preview 5 en bevat vrijwel alle functies die ook straks in de publieke versie beschikbaar moeten zijn. Android 9.0 P is dus bijna klaar, maar een datum voor de publieke versie is nog niet bekend. Evan Blass beschikt echter over informatie dat Android P mogelijk al op 20 augustus voor het grote publiek beschikbaar is.

Evan Blass heeft een goede reputatie als het gaat om lekken. De man heeft het regelmatig bij het goede eind als het gaat om informatie uit de business. Op zijn Twitter-account heeft Evan Blass een schema van de maand augustus geplaatst met daarop de groene P van Android P bij 20 augustus.

Android Pistachio of Popsicle?

Waar de P precies voor staat is nog niet helemaal bekend, alhoewel een vertegenwoordiger van Huawei de naam mogelijk enkele weken geleden al verklapt heeft. Zo zou de P mogelijk staan voor Pistachio, alhoewel ook de naam Popsicle af en toe verschijnt.

Android P kent straks een nieuwe interface. De drie knoppen onderaan gaan verdwijnen. In plaats daarvan moeten we straks op een nieuwe manier navigeren door het besturingssysteem door middel van een enkel liggend streepje en swipe-bewegingen. Meer informatie over de nieuwste Android-versie lees je in het overzicht dat we gemaakt hebben na de Google IO 2018.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.