Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple ziet omzet met 17 procent stijgen

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2018, 10:02 CategorieApple

Gisteren kwamen de kwartaalcijfers van Samsung naar buiten, waarbij het bedrijf de omzet met vier procent zag dalen. Vandaag heeft Apple de financiële resultaten naar buiten gebracht voor dezelfde periode. Het bedrijf kende een omzet van 53,2 miljard dollar. Dit betekent een stijging van de omzet van maar liefst 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Alhoewel de verkopen van Apple-producten ongeveer gelijk blijven, steeg de omzet met name door de duurdere smartphones die Apple op de markt brengt, zoals de iPhone X. De omzet van de App Store, Apple Music en andere diensten steeg met 37%. De omzet per iPhone bedroeg 725 dollar. De winst van dit kwartaal bedroeg 11,5 miljard dollar. Volgens Tim Cook is dit het beste kwartaal met de maanden april, mei en juni ooit voor het bedrijf.

41 miljoen iPhones verkocht tussen april en juni

Tussen april en juni verkocht het bedrijf 41 miljoen iPhones, dat goed was voor 29,9 miljard dollar aan omzet. Qua iPads verkocht het bedrijf 11,5 miljoen exemplaren in deze drie maanden. Alhoewel het meer exemplaren verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, daalde de omzet wel met vijf procent. Dit komt met name door de lagere prijs van de iPad 9.7 (2018).

Apple is met name in de Verenigde Staten ongekend populair en is daar goed voor 40 procent van de totale omzet.

 

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.