Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus komt met twee nieuwe ZenBook Flip-convertibles

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2018, 9:42 CategorieWindows

Asus heeft vandaag tijdens IFA 2018 twee nieuwe varianten van de ZenBook Flip-convertible aangekondigd. Het gaat om een 13,3-inch en een 15,6-inch versie. Beide apparaten hebben dunne schermranden en de nieuwste hardware.

Nieuwe ZenBook Flip-convertibles

Zowel de Zenbook Flip 13 als de 15 zijn voorzien van een scharnier die het mogelijk maakt om het scherm 360 graden te draaien. Zodoende kan je de convertibles zoals gebruikelijk ook als een tent op je tafel zetten, maar ook in tabletmodus plaatsen. Beide varianten hebben behoorlijk smalle schermranden.

Bij de 13,3-inch versie, die overigens de UX362 heet, zijn de randen 3,5mm breed en bij de 15,6-inch variant (UX562) zijn de randen 4,5mm breed. De kleinste Asus ZenBook Flip heeft een full-hd scherm en de grotere een 4K-scherm. Beide modellen hebben een aanraakscherm en zijn voorzien van een infraroodcamera zodat je desgewenst in kan loggen met Windows Hello.

De specificaties

Beide modellen zijn voorzien van verschillende opties wat de processoren, hoeveelheden geheugen en de videokaarten betreft. De Windows-laptops worden draaiende gehouden door Intel Whiskey Lake-processoren. Daarbij kan uit twee opties gekozen worden: een Intel Core i5-8265U of Core i7-8565U.

De processor beschikt bij de Flip 13 over acht tot zestien gigabyte aan werkgeheugen. Bij de Flip 15 is dat zestien gigabyte. Beide modellen hebben maximaal 512 gigabyte aan ssd-opslag. Verder kan de ZenBook Flip 15 desgewenst nog een HDD van maximaal 2TB hebben. Mocht je daarvoor kiezen, is er een kleinere accu. De Flip 13 heeft verder een Intel UHD 620 als videokaart. De Flip 15 beschikt over een veel krachtigere Nvidia GeForce GTX 1050 Max-Q.

Het is nog niet bekend wanneer de twee laptops op de markt komen. Ook heeft Asus de adviesprijs nog niet onthuld.

  • Delen:
Asus VivoBook Flip 14
Asus VivoBook Flip 14 (TP412)
Windows 10
Asus ZenBook Flip 15 (UX561)
Asus ZenBook Flip 15 (UX562)
Windows 10
Asus Vivobook Flip 14
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.