Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Back-ups van WhatsApp tellen niet meer mee voor Google Drive-limiet

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2018, 10:37 CategorieApplicaties

WhatsApp laat gebruikers weten dat de back-ups die ze hebben opgeslagen in Google Drive, voortaan niet meer meetellen voor het opslaglimiet. Dat betekent dus dat je ongelimiteerd chats en media kunt opslaan, zonder dat je daarvoor extra ruimte hoeft aan te schaffen.

WhatsApp-back-up op Google Drive

WhatsApp en Google hebben een overeenkomst bereikt. De uitkomst daarvan is dat de back-ups die je hebt opgeslagen in Google Drive, de cloudopslagdienst van Google, voortaan niet meer meetellen voor het limiet van je account. Dat betekent dat je voortaan ongelimiteerd chats en mediabestanden kunt opslaan in de cloud (waardoor het wisselen van smartphones enorm gemakkelijk wordt, aangezien je alles dus gewoon kunt meenemen), zonder dat je daarvoor een extra abonnement voor hoeft af te sluiten bij de zoekmachinegigant.

Echter, deze regeling gaat nu nog niet in. Je moet nog even wachten tot 12 november, maar vanaf dat moment is je cloudopslag dus onbeperkt. Daarnaast is het zo dat wanneer je bestanden die zijn opgeslagen al meer dan een jaar niet geüpdatet zijn, ze worden verwijderd. Heb je dat dit jaar dus nog niet gedaan, doe dat dan nog even voor de zekerheid. Uiteraard heb je een Google-account nodig voor deze integratie, maar waarschijnlijk maak je al gebruik van de cloudopslag. Anders kun je die chat-back-up nu nog instellen.

Zo maak je een back-up van je WhatsApp-chats

 1. Open de app en tik rechts bovenin op het menu (drie stipjes)
 2. Ga naar Instellingen.
 3. Tap op Chats.
 4. Tap op Chat back-up.
 5. Tap nu op BACK-UP MAKEN (de groene knop).
 6. Daaronder vind je opties voor automatische instellingen.
 7. Zo kun je instellen wanneer de back-up gemaakt moet worden.
 8. En met welk account.
 9. En of je de back-up alleen via wifi wil maken.
 10. Ook kun je nog aanvinken of je de video’s wil toevoegen.
 • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.