Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Backups van WhatsApp-berichten niet versleuteld op Google Drive

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2018, 21:27 CategorieApplicaties

Begin deze maand werd bekend dat Google en Facebook samenwerken om gebruikers van WhatsApp gratis en ongelimiteerd opslag te geven op Google Drive. Hiermee kunnen gebruikers van de populaire berichtendienst een backup maken van alle ontvangen en verzonden berichten. Deze functie is nog niet ingegaan, maar zal op 12 november officieel uitrollen. Tot op heden gingen de opgeslagen berichten af van de 15 GB aan opslaggeheugen die gebruikers met een Google-account krijgen. Nu blijkt echter dat de berichten niet versleuteld opgeslagen gaan worden.

WhatsApp verstuurt berichten versleuteld, zodat je zeker weet dat alleen de ontvanger het verzonden bericht kan lezen. Deze heeft als enige de ‘sleutel’ in handen om het bericht te openen. Kwaadwillenden en bijvoorbeeld overheden kunnen zo niet bij jouw WhatsApp-berichten. Dit overigens tot frustratie van bijvoorbeeld de Amerikaanse en de Braziliaanse overheid. Dit geldt straks echter niet voor de berichten die je via Google Drive op kunt slaan. Deze zijn niet voorzien van end-to-end encryption. Google slaat de gegevens overigens wel versleuteld op via Google Drive, maar ze hebben ook de sleutel in handen om deze op speciaal verzoek openbaar te maken voor bijvoorbeeld opsporingsdiensten.

Berichten op iOS opgeslagen via iCloud

Uiteraard is het opslaan van WhatsApp-berichten op Google Drive volledig optioneel. De berichten zijn op Google Drive echter minder veilig dan wanneer je alleen WhatsApp gebruikt. Dit verhaal geldt overigens niet voor iOS-gebruikers. Facebook heeft al een samenwerkingsverband met Apple. Alle berichten worden gekopieerd naar iCloud.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.