Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta van Fortnite nu ook open voor andere Android-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2018, 22:22 CategorieGaming

In eerste instantie was het spel Fortnite exclusief voor smartphones en tablets van Samsung. Deze exclusiviteitsdeal werd bekendgemaakt tijdens de presentatie van de Samsung Galaxy Note 9. De exclusiviteit van vier dagen is nu echter afgelopen. De bèta van Fortnite is nu ook open voor andere Android-apparaten. Ontwikkelaar Epic Games heeft de eerste golf van uitnodigingen verstuurd naar gebruikers die zich hebben opgegeven via de website van Epic Games. Dit heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt op het eigen Twitterkanaal.


Je moet dus geluk hebben om tot de eerste golf te behoren, want niet iedereen zal Fortnite direct op Android kunnen spelen. De komende tijd zullen steeds meer spelers toegang krijgen tot het populaire battle royale-spel, wanneer er steeds meer gebruikers toegelaten zullen worden tot de bèta. Zo kan Epic Games het spel en de servers eerst goed testen met een select aantal gebruikers. Het spel werkt daarnaast niet op alle Android-apparaten, omdat het spel redelijk goede specificaties nodig heeft om op jouw apparaat te kunnen draaien.

Fortnite draait op deze Android-apparaten

De volgende smartphones worden ondersteund voor de Fortnite bèta:

 • Samsung Galaxy: S7 / S7 Edge , S8 / S8+, S9 / S9+, Note 8, Note 9, Tab S3, Tab S4
 • Google: Pixel / Pixel XL, Pixel 2 / Pixel 2 XL
 • Asus: ROG Phone, Zenfone 4 Pro, 5Z, V
 • Essential: PH-1
 • Huawei: Honor 10, Honor Play, Mate 10 / Pro, Mate RS, Nova 3, P20 / Pro, V10
 • LG: G5, G6, G7 ThinQ, V20, V30 / V30+
 • Nokia: 8
 • OnePlus: 5 / 5T, 6
 • Razer: Phone
 • Xiaomi: Blackshark, Mi 5 / 5S / 5S Plus, 6 / 6 Plus, Mi 8 / 8 Explorer / 8SE, Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi Note 2
 • ZTE: Axon 7 / 7s, Axon M, Nubia / Z17 / Z17s, Nubia Z11

Zoals al eerder bekend werd zal Fortnite niet in de Google Play Store verschijnen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website van Epic Games en ontvangen dan vroeg of laat een uitnodiging om het spel te downloaden. Behoor je nu al tot de gelukkigen? Lees dan onze gids Fortnite op Android: zo download, installeer en speel je de game.

 

 • Delen:
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)

Reacties

 1. Tineke
  04 november, 2018 om 16:41

  man
  wat een leuk spel

 2. Milan
  09 juli, 2019 om 17:54

  Hallo ik wil graag fortnite spellen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.